Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μπακογιάννης - Η δομή των προσφύγων στον Ελαιώνα έκλεισε τον κύκλο της

Κώστας Μπακογιάννης – Η δομή των προσφύγων στον Ελαιώνα έκλεισε τον κύκλο της

Όταν ιδρύθηκε προβλεπόταν να φιλοξενεί 700 άτομα, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ σήμερα έχει φθάσει να φιλοξενεί 2.200 με 2.500 άτομα

Το επικείμενο κλείσιμο της δομής των προσφύγων στον Ελαιώνα, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε πρόσφατα με την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε ότι δεν έγινε δυνατόν να εξασφαλιστούν οι πόροι για να μετεξελιχθεί η υπάρχουσα δομή σε προενταξιακή, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δομή έχει κλείσει τον κύκλο της», επισημαίνοντας ότι όταν ιδρύθηκε προβλεπόταν να φιλοξενεί 700 άτομα. Σήμερα, όπως είπε, έχει φθάσει να φιλοξενεί 2.200 με 2.500 άτομα, με την «κατάσταση να έχει ξεφύγει και κανείς να μην μπορεί να πει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν σ΄αυτήν είναι ασφαλείς».

Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, αντιτάχθηκε στο κλείσιμο της δομής, ενώ τόνισε ότι πρέπει οι δομές να είναι εντός αστικού περιβάλλοντος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι μέρος των φιλοξενουμένων της δομής θα μεταφερθούν σε αντίστοιχες των νησιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024