Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για Σάμο - «Το ΚΥΤ της ντροπής δεν έκλεισε, απλά μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα»

ΚΚΕ για Σάμο – «Το ΚΥΤ της ντροπής δεν έκλεισε, απλά μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα»

Το δίκαιο αίτημα των νησιωτών να μη μετατραπούν τα νησιά «σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών παραμένει αδικαίωτο και ζητούμενο στους αγώνες που έρχονται», αναφέρει το ΚΚΕ Σάμου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων

«Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο νησί μας αποτελούν πρόκληση, γιατί το ΚΥΤ της ντροπής δεν έκλεισε, απλά μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα», αναφέρει το ΚΚΕ Σάμου, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Φιλοξενίας στη Σάμο.

Προσθέτει ότι «το ΚΥΤ-‘φυλακή’ στη Ζερβού, με τις υποδομές που διαθέτει, δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή θα συνεχίσουν να εγκλωβίζονται άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια. Το δίκαιο αίτημα των νησιωτών να μη μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών παραμένει αδικαίωτο και ζητούμενο στους αγώνες που έρχονται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές και τις υπηρεσίες, όλο το λαό, «να πάρουν ενεργό μέρος στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Να παλέψουν ενωμένοι για:

  • Κανένα κέντρο-φυλακή της ΕΕ στο νησί μας.
  • Άμεσος μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανοιχτά κέντρα υποδοχής με αξιοπρεπείς συνθήκες, όπου θα υποβάλλονται τα αιτήματα ασύλου και γρήγορα να μετακινούνται στις χώρες προορισμού τους.
  • Να καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ (Δουβλίνο κλπ.) και η Κοινή Δήλωση με την Τουρκία που τους εγκλωβίζουν. Έτσι, οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την ταυτοποίησή τους να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν, να ταξιδεύουν ως εκεί με ευθύνη του κράτους και της ΕΕ και να υποβάλουν εκεί την αίτηση ασύλου.
  • Η κυβέρνηση να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία και από εκεί να ταξιδεύουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.
  • Για όσους αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα να εξασφαλίζεται με ευθύνη του κράτους η διαμονή τους σε αξιοπρεπείς ανοιχτές δομές φιλοξενίας και διαμερίσματα και μέτρα για την ομαλή ένταξή τους.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα για τα ασυνόδευτους ανήλικους.
  • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας προσφύγων – μεταναστών και κατοίκων από την πανδημία (συνθήκες υγιεινής, μαζικά τεστ και εμβολιασμοί, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας κ.ά.)».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024