Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως αποθηκεύουμε σωστά την ξηρά τροφή;

Πως αποθηκεύουμε σωστά την ξηρά τροφή;

Μικρά μυστικά για την σωστή διαχείριση και αποθήκευση της ξηράς τροφής στην κουζίνα του σπιτιού μας

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας βρέθηκε η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Φωτεινή Νίκα για να μιλήσει για την σωστή αποθήκευση τροφίμων.

Τρόφιμα όπως το ρύζι,το αλεύρι, η ζάχαρη και τα όσπρια αποθηκεύονται σε γυάλινα δοχεία σε σκιερό μέρος και δεν ξεχνάμε ποτέ να βάζουμε χαρτάκι με την ημερομηνία λήξης.
Το ψωμί και τα παξιμάδια: σε ψωμιέρα ή για λίγες μέρες εκτός ψωμιέρας και μετά στο ψυγείο για να μην μουχλιάσει. Τα παξιμάδια στη συσκευασία τους (κλειστά) και στο ντουλάπι.
Οι ξηροί καρποί χρειάζονται πιο ξηρό περιβάλλον για να μην αναπτυχθεί μούχλα. Αποθηκεύεται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εάν καταναλωθούν σχετικά άμεσα. Για μεγαλύτερο χρόνο αποθήκευσης – έως και 6 μήνες- και τους καλοκαιρινούς μήνες τους βάζουμε στο ψυγείο.
Οι κονσέρβες: Σε δροσερό και ξηρό μέρος μέχρι να ανοιχθούν. Όταν ανοιχτούν, το περιεχόμενο μπαίνει σε γυάλινο μπολάκι και διατηρείται για 2-3 μέρες στο ψυγείο.
Η σοκολάτα και τα σοκολατοειδή: η σοκολάτα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, άνω των 10 βαθμών κελσίου αναπτύσσει κάτι σαν μούχλα. Τα σοκολατοειδή καλύτερα στο ψυγείο.

Η διατροφολόγος δείχνει:
– Πως αποστειρώνουμε τα βάζα. Είναι απαραίτητη διαδικασία για να βάλουμε μέσα τις μαρμελάδες, το μέλι, το τουρσί, σπιτικές σάλτσες κτλ.
– Πως αποθηκεύουμε τη σπιτική σάλτσα τομάτας μέσα στο ντουλάπι, μέχρι κι ένα χρόνο. Όταν ανοιχτεί, πρέπει να μπει στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών.
– Πως αποθηκεύουμε το τουρσί.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024