Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Σε καλύτερη κατάσταση η Ιταλία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι είπε ο υπ. Υγείας

Κοροναϊός – Σε καλύτερη κατάσταση η Ιταλία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες – Τι είπε ο υπ. Υγείας

«Η χώρα μας είναι απο τις λίγες που διαθέτουν ακόμη πορτοκαλί και πράσινες περιοχές στους ευρωπαϊκούς επιδημιολογικούς χάρτες», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στους κύριους στόχους που θέτει η κυβέρνηση Ντράγκι για την συνέχιση της καταπολέμησης της πανδημίας.

«Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι πιο περιορισμένη από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Η χώρα μας είναι απο τις λίγες που διαθέτουν ακόμη πορτοκαλί και πράσινες περιοχές στους ευρωπαϊκούς επιδημιολογικούς χάρτες», τόνισε ο Σπεράντσα.

«Τα σημερινά επίσημα στοιχεία μας δείχνουν ότι έως τώρα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κορονοϊού, το 83,3% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, ενώ το 86,4% έχει κάνει την πρώτη δόση. Πρέπει, όμως, να επιμείνουμε με τον εμβολιασμό: να επιταχύνουμε την χορήγηση της «αναμνηστικής δόσης» και να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τους πολίτες που ακόμη δεν διαθέτουν καμία μορφή προστασίας», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διευρυνθούν οι κατηγορίες πολιτών στις οποίες χορηγείται η τρίτη δόση. Έως τώρα πρόκειται για τους κατοίκους της χώρας άνω των 60 ετών, τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς και όσους είχαν κάνει μονοδοσικό εμβόλιο.

Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο προέβλεψε ότι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο θα αυξηθεί σημαντικά η χορήγηση της «αναμνηστικής δόσης», αν και δεν αναμένεται να ξεπερασθούν οι 350.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να απευθύνονται στους πολίτες που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση για να τους παρακινήσουν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επιτραπεί και η απευθείας χορήγηση του προστατευτικού σκευάσματος, έστω και αν κάποιος δεν έχει κλείσει ραντεβού, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024