Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Το πρόβλημα είναι η αμυντική λειτουργία

Ολυμπιακός – Το πρόβλημα είναι η αμυντική λειτουργία

Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να διορθώσει ο πορτογάλος τεχνικός

Κακός δεν ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άιντραχτ, κι ας λένε –κι ας γράφουν– ό,τι θέλουν οι προπονητές των… πληκτρολογίων. Αντιθέτως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν αρκετά καλός, αλλά τι να το κάνεις… έχασε. Και το αποτέλεσμα ως γνωστόν καθορίζει τα πάντα.

Τι έφταιξε και έχασε ο Ολυμπιακός; Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη ούτε το ροτέισον που δεν έχει ανοίξει ο Μαρτίνς (κάτι που ούτως ή άλλως σε μεγάλο βαθμό δεν ισχύει), ούτε οι αλλαγές που έκανε ή δεν έκανε. Δεν λέω πως δεν έχει ευθύνες και ο Πορτογάλος για την ήττα, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας σε αρκετά φετινά ματς, αλλά όσοι ζητούν το κεφάλι του και θεωρούν πως αυτός είναι ο φταίχτης για όλα, είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου.

Τι έφταιξε λοιπόν; Για μένα τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη η απάντηση: η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στο Αγρίνιο μία φάση έκανε ο Παναιτωλικός και έβαλε γκολ. Η Άιντραχτ ζήτημα είναι να έκανε… δυόμισι φάσεις σε όλο το παιχνίδι και έβαλε δύο γκολ. Και το δεύτερο απ’ αυτά στο 92’, για να μείνουμε άυπνοι από τα νεύρα μας όλο το βράδυ.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει φέτος 18 επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει κρατήσει σε επτά την εστία του ανέπαφη. Στα δύο με τη Νέφτσι Μπακού, στο εντός έδρας 3-0 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο 0-2 στην Τρίπολη, στο 0-3 της Κωνσταντινούπολης και στις λευκές ισοπαλίες με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό. Στα υπόλοιπα 11 έχει δεχτεί από ένα έως τρία γκολ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε τελευταία. Θα κρατήσει το μηδέν με τον Ιωνικό –αν το κρατήσει– και θα ανάβουμε καπνογόνα από τη χαρά μας. Αν το καλοσκεφτούμε, η μοναδική ομάδα που άξιζε να πετύχει έστω ένα γκολ στον Ολυμπιακό και δεν τα κατάφερε ήταν η Φενέρ. Όλες οι άλλες όχι απλώς σκόραραν απέναντι στους Ερυθρόλευκους, αλλά το έκαναν και με ελάχιστες φάσεις.

Προσωπικά, λοιπόν, αν περιμένω κάτι από τον Μαρτίνς είναι να διορθώσει την κατάσταση στην άμυνα και την αμυντική λειτουργία της ομάδας γενικότερα. Και δεν θα σταθώ τόσο στα ατομικά λάθη, διότι αυτά είναι αδύνατον να τα αποφύγεις. Να τα περιορίσεις σαφώς και μπορείς, να τα αποφύγεις όμως είναι αδύνατον. Με την Άιντραχτ ο Παπασταθόπουλος έχει κάνει συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά όπως και στο Αγρίνιο, όπου κράτησε onside τον Βέργο στη φάση της ισοφάρισης, υπέπεσε στο ίδιο λάθος στο 1-1 του Καμάντα.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι το όποιο λάθος του Σωκράτη, του Μπα, του Σισέ ή οποιουδήποτε άλλου. Ή μάλλον δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται εύκολα ανοικτός αμυντικά κι έτσι οι αντίπαλοι με ελάχιστες φάσεις τού κάνουν γκολ. Έχει αργές επιστροφές η ομάδα; Έχει θέμα τακτικής στο transition των αντιπάλων; Είναι θέμα συγκέντρωσης ή μήπως προσώπων; Τις απαντήσεις ο Μαρτίνς οφείλει να μας τις δώσει –και εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι θα το κάνει–, διότι εν αρχή όλων είναι η άμυνα και στην άμυνα ο Ολυμπιακός φέτος παίρνει χαμηλό βαθμό.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024