Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Έχασε, αλλά με τέτοια απόδοση δεν θα χαθεί

Ολυμπιακός – Έχασε, αλλά με τέτοια απόδοση δεν θα χαθεί

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα κρίσιμο ματς. Αν όμως, μπορεί να πιάνει απόδοση όπως αυτή στο πρώτο ημίχρονο, και τη ζημιά που έγινε το βράδυ της Πέμπτης θα διορθώσει και θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα

Nαι, το ποτήρι δεν μπορείς να το πεις μισοάδειο ή μισογεμάτο. Πώς μπορείς να το πεις αυτό όταν έχεις χάσει ματς στην έδρα σου, χάνεις ουσιαστικά την πρώτη θέση και μπλέκεις και για τις υπόλοιπες. Τα πράγματα είναι σκούρα και η τύχη μοιάζει να ειρωνεύεται με έναν τρόπο τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί η εικόνα των Ερυθρόλευκων στο γήπεδο δεν είχε καμιά σχέση με εκείνη στην Φρανκφούρτη. Μα καμία. Τότε ο Ολυμπιακός καθηλώθηκε από την Άιντραχτ και έχασε δικαιολογημένα. Αυτή τη φορά δεν ήταν έτσι.

Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν καλύτερη από τη γερμανική, είχε υπερδιπλάσιες τελικές προσπάθειες, έχεσε δυο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει μετά την ισοφάριση και άξιζε πέρα για πέρα να νικήσει. Μιλάμε για αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του. Εριστικά στο πρώτο ημίχρονο μπορούμε να μιλήσουμε για την καλύτερη εμφάνιση των πρωταθλητών φέτος. Την καλύτερη με διαφορά όταν κάνουμε λόγια για ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Το αναφέρω γιατί ίσως να γίνει σύγκριση με το ματς κόντρα στη Φενέρ, η διαφορά εκεί ήταν ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε στην κόντρα και ήταν αποτελεσματικός. Εδώ ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Ο πρωταθλητής είχε την μπάλα στα πόδια του απέναντι σε έναν αντίπαλο που φρόντιζε να του κλείνει τους χώρους. Οι παίκτες του έτρεξαν πάρα πολύ, έβγαλαν συνεργασίες κυρίως από τα αριστερά και έπαιρναν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Ήταν συγκινητικός ο Αγκιμπού Καμαρά και επιτέλους κανονικός ο Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός αναστάτωσε κάποιες φορές τη γερμανική άμυνα και πιστώνεται την τρελή κούρσα και την έξοχη ασίστ στον Ελ Αραμπί. Δική του ήταν η κλασική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Πλάσαρε απευθείας στην έξοχη ασίστ του Ελ Αραμπί,αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Ε, από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός άρχισε σταδιακά να πέφτει σε απόδοση. Χάθηκε η ένταση στο παιχνίδι του, σαν να ξεθύμαναν κάπως οι παίκτες του στη μεσαία γραμμή.

Όταν ο Μαρτίνς αποφάσισε αλλαγές, τις έκανε στην επίθεση. Όταν όμως η μπάλα δεν φτάνει στους επιθετικούς, τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Στο πρώτο γκολ υπάρχει ατομικό λάθος του Μπα, που καθυστερεί να βγει μπροστά από τον προσωπικό του αντίπαλο, ο οποίος του παίρνει την εσωτερική και σκοράρει. Στο δεύτερο γκολ ο διαιτητής δεν βλέπει το φάουλ που γίνεται πάνω στον Λαλά, όπως δεν είδε και την αποβολή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα κρίσιμο ματς κι αυτό θα καταγραφεί τελικά. Αν όμως μπορεί από εδώ και πέρα να πιάνει απόδοση όπως αυτή στο πρώτο ημίχρονο, και τη ζημιά που έγινε το βράδυ της Πέμπτης θα διορθώσει και θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024