Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά - Από τη φυλακή στο Πανεπιστήμιο - Το υπέροχο μήνυμα του Πάτρικ

Χανιά – Από τη φυλακή στο Πανεπιστήμιο – Το υπέροχο μήνυμα του Πάτρικ

«Αντί να μάθουμε πέντε πράγματα, μαθαίναμε πώς να έχουμε ένα μαχαίρι, πώς να κάνουμε παρέες ώστε να εξελιχθούμε στην παρανομία».

Με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό παρά την αναγκαιότητα της λειτουργίας του, άρχισαν τα μαθήματα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων.

Κρατούμενοι-μαθητές

Κατά την τέλεση του αγιασμού χθες Πέμπτη το πρωί, εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των τοπικών αρχών ευχήθηκαν στους 80 κρατούμενους-μαθητές δημιουργική και χρήσιμη χρονιά.

Μήνυμα ελπίδας έστειλε κρατούμενος που κατάφερε να τελειώσει το σχολείο της φυλακής και φέτος να φοιτά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο Πάτρικ, έχοντας αποφοιτήσει από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της Φυλακής Χανίων, συνέχισε ως κατ’ ιδίαν διδαχθείς το λύκειο και φέτος είναι ένας από τους 20 κρατούμενους φυλακών της χώρας που φοιτά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος, μετά τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο σχολείο του καταστήματος κράτησης Κρήτη 1, έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα στους ογδόντα νεαρούς μαθητές.

«Αντί να μάθουμε πέντε πράγματα, μαθαίναμε πώς να έχουμε ένα μαχαίρι, πώς να κάνουμε παρέες ώστε να εξελιχθούμε στην παρανομία. Ελπίζω αυτή η νοοτροπία να έχει αλλάξει. Εγώ οφείλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια πραγματικά έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές» είπε.

Με ελλείψεις

Παρά τις διεξόδους που δίνει στους κρατούμενους και τις προοπτικές επανένταξής τους στην κοινωνία, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του καταστήματος κράτησης Χανίων όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί αλλά λειτουργεί με μόλις έναν εκπαιδευτικό, μια αναπληρώτρια διευθύντρια και εθελοντές.

Από το 2016 έχουν φοιτήσει στο σχολείο του καταστήματος κράτησης συνολικά 250 κρατούμενοι.

Με αφορμή τον αγιασμό, βρέθηκε στον χώρο των φυλακών ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογέρης.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ανέφερε: «Εχω την εντύπωση πως είστε έξυπνοι άνθρωποι… Σας εύχομαι να βγείτε γρήγορα και να είστε καλύτεροι άνθρωποι».

Χθες πήραν το απολυτήριο του δημοτικού τέσσερις έγκλειστοι.

Ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Κρήτη 1, Γιώργος Κονταξάκης, δήλωσε: «Προσπαθήστε να δώσετε τη βαρύτητα που χρειάζεται σε σας, γιατί έτσι θα πάρετε πολλά εφόδια για να βγείτε ξανά στην κοινωνία».

Ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακής επισήμανε: «Πέρα απ’ όλα μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι που γνώρισα εδώ ήταν άνθρωποι που έκαναν καλό και σε μένα».

Πηγή: neakriti

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024