Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αχαΐα - Κλειστή η εστίαση την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα

Αχαΐα – Κλειστή η εστίαση την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα

Οι επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν πως, η επιβολή rapid test στους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε ανοικτούς χώρους μικτών επιχειρήσεων, συνιστά ένα άτυπο lockdown που θα μειώσει περαιτέρω τους πελάτες και τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Κλειστές θα παραμείνουν οι επιχειρήσεις της εστίασης στην Αχαΐα την ερχόμενη Δευτέρα 8/11,  με απόφαση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων.

Οι επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν πως, η επιβολή rapid test στους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε ανοικτούς χώρους μικτών επιχειρήσεων, συνιστά ένα άτυπο lockdown που θα μειώσει περαιτέρω τους πελάτες και τον τζίρο των επιχειρήσεων.

«Πάμε για γενική απεργία»

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, τόνισε ότι ο κλάδος δεν έχει άλλο τρόπο, παρά να εκδηλώσει δυναμικά την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. «Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και πάμε για γενική απεργία. Στόχος να μην λειτουργεί τίποτα, ούτε το take away», είπε ο κ. Σπυρόπουλος, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας της εστίασης και μέλος του «Εστίαση Πάτρας» Τάσος Γιατράς, σχολίασε: «Δυστυχώς η εργαλειοποίηση του κλάδου συνεχίζεται. Η ανακοίνωση των επιπλέον μέτρων στους εξωτερικούς χώρους και η εποπτεία με ευθύνη των ιδιοκτητών, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη. Εχουμε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν είναι εφικτό να γίνουμε ελεγκτές του κόσμου που εξυπηρετούμε και σε ανοιχτό χώρο».

Αντιδράσεις και από τους εμπόρους

Κάθετα αντίθετος τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πρακτική εφαρμογή των νέων μέτρων, δηλώνει και ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας, βλέποντας ότι περισσότερο στοχεύουν το λιανεμπόριο και την μικρομεσαία επιχείρηση, παρά τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού και την αλλαγή άποψης στους συμπολίτες, που είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό.

Ο Σύλλογος εκφράζει τη διαμαρτυρία του και δηλώνει ακόμα ότι είναι απορίας άξιο πως απαιτείται για την είσοδο των εμβολιασμένων στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, να προηγείται Rapid ή μοριακό τεστ και να επιτρέπεται η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ.

Προκειμένου να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ενός κλάδου σε βάρος ενός άλλου και των ισχυρών του εμπορίου σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ζητούν να αναθεωρηθεί η απόφαση που είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στην ανάσχεση της πανδημίας και να υπάρξει έμπρακτος σεβασμός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισοτιμία μεταξύ των κλάδων του εμπορίου και διασφάλιση των κανόνων ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024