Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Πώς επιχειρηματίας του real estate έπεσε θύμα απάτης - Του πήραν 445.000 δολάρια σε bitcoin

Θεσσαλονίκη – Πώς επιχειρηματίας του real estate έπεσε θύμα απάτης – Του πήραν 445.000 δολάρια σε bitcoin

Ηδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα ενώ αναζητείται ένα ακόμη

Θύμα απάτης έπεσε επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη από επιτήδειους που κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 445.000.000 δολαρίων.

Ηδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και ηλεκτρονική απάτη, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, κάτοικος εξωτερικού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, σύμφωνα με την οποία οι δράστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας.

Ακολούθως σε συνάντηση που είχε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, με δύο από αυτούς, για την προετοιμασία μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, ξεπερνά τα 445.583 δολάρια Η.Π.Α.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό χώρα του εξωτερικού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και λοιπά αντικείμενα, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα κινητά τηλέφωνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στη διερευνώμενη υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η ροή των κρυπτονομισμάτων διερευνάται σε συνεργασία με τη EUROPOL.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024