Μανωλόπουλος για νέα μέτρα – Προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά λίγα και ατελή
Όπως είπε ο κ. Μανωλόπουλος, χρειάζονται έλεγχοι και στις εκκλησίες οι οποίες εξαιρέθηκαν, αλλά και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ορισμένες περιπτώσεις
Την ώρα που οι αριθμοί με τις νέες μολύνσεις κοροναϊού που ανακοινώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικά τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον Ant1 ξεκαθάρισε πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, αλλά με σαφώς πολύ μικρότερες πιθανότητες από ότι οι ανεμβολίαστοι.
Συμπλήρωσε δε πως όσο περνάει ο καιρός, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξασθενεί και γι΄αυτό συστήνεται η χορήγηση και τρίτης δόσης έξι μήνες μετά τη δεύτερη, προσθέτοντας πως η εξασθένηση του εμβολίου δεν είναι ίδια για όλους και εξαρτάται από το ανοσολογικό σύστημα του κάθε εμβολιασμένου.
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι λίγα και ατελή, προσθέτοντας πως δεν τα θεωρεί ικανά να αντιστρέψουν την κατάσταση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, χρειάζονται έλεγχοι και στις εκκλησίες οι οποίες εξαιρέθηκαν, αλλά και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ανέφερε σαν παράδειγμα την εστίαση, όπου ένας πελάτης για να μπει σε ένα κατάστημα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, αλλά ο υπάλληλος που θα τον σερβίρει και ο αστυνομικός που θα κάνει τον έλεγχο, μπορεί να είναι δυνητικά ανεμβολίαστοι.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).