Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Απίστευτος συνωστισμός στα νοσοκομεία - Αναμονή ωρών για μια κλίνη «Non Covid»

Κοροναϊός – Απίστευτος συνωστισμός στα νοσοκομεία – Αναμονή ωρών για μια κλίνη «Non Covid»

Όπως εξήγησε στην κάμερα του MEGA, η παθολόγος του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γεωργία Φίλιππα, το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφημερεύει τόσο για covid όσο και για για non covid περιστατικά και ασφυκτιά

Τεράστιο το πρόβλημα εντοπίζεται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας στα νοσοκομεία της Αττικής, ειδικά σε αυτά που εφημερεύουν, καθώς ασθενείς υποχρεούνται να περιμένουν για ώρες ώστε να βρεθεί ένα κρεβάτι ή ακόμη και ένα ράντσο για την περίθαλψή τους.

Όπως εξήγησε στην κάμερα του MEGA, η παθολόγος του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γεωργία Φίλιππα, το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφημερεύει τόσο για covid όσο και για για non covid περιστατικά και ασφυκτιά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «χθες μπήκαμε στην εφημερία, έχοντας το ελάχιστο ποσοστό των 60 διαθέσιμων κρεβατιών. Μέχρι τις 21:00 είχαμε 90 εισαγωγές με αποτέλεσμα 30 άτομα να περιμένουν για ένα ράντσο στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Στην αναμονή  υπήρχαν ασθενείς με εμφράγματα, χειρουργημένοι, υπερήλικες».

Τονίζει πως το νοσοκομείο «Γεννηματάς» ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο που έχει όλες τις ειδικότητες, καλείται να σηκώσει το βάρος σχεδόν ολόκληρου του λεκανοπεδίου και πως η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τελείως με την έλευση της πανδημίας.

Όσον αφορά στις διαθέσιμες κλίνες covid, κρούει κώδωνα κινδύνου καθώς πλέον υπάρχουν μόνο δύο διαθέσιμα κρεβάτια.

Αποκλειστικές εικόνες

Σοκ προκαλούν και οι εικόνες που εξασφάλισε το MEGA μέσα από την εφημερία του νοσοκομείου, όπου φαίνονται δεκάδες ασθενείς να συνωστίζονται στους διαδρόμους του νοσοκομείου και μαζί με αυτούς και οι συνοδοί τους.

Η κ. Φιλίππα λέει πως «είναι δύσκολο να ελεγχθούν όλοι οι συνοδοί, ειδικά σε περιπτώσεις που οι ασθενείς που συνοδεύουν είναι ετοιμοθάνατοι ή σε κρίσιμη κατάσταση».

Επισημαίνει πως πλέον το υγειονομικό προσωπικό μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας δεν έχει άλλες αντοχές τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. «18 μήνες τώρα δεν έχει εισακουστεί κανένα αίτημα των υγειονομικών για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις του επικουρικού προσωπικού. Είναι η μόνη λύση για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε».

Δείτε το ρεπορτάζ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024