Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW X7: Η σκιά των γιγάντων

BMW X7: Η σκιά των γιγάντων

H βαυαρική φίρμα ετοιμάζει την ανανεωμένη Χ7 η οποία θα μιμηθεί σχεδιαστικά και τεχνολογικά την επόμενη Σειρά 7

Φωτογραφίες: Αutomedia

To επιβλητικό SUV της BMW δρομολογεί ορισμένες αλλαγές που αποσκοπούν στην ανανέωσή του και στη βελτίωση των χαρακτηριστικών του με «προέλευση» τη νέα Σειρά 7 που θα υποδεχτεί σύντομα τη νέα γενιά της επιφυλάσσοντας σημαντικούς νεολογισμούς όπως συνηθίζεται για ένα είδος που βρίσκεται στην κορυφή της τετράτροχης τροφικής αλυσίδας.

Βέβαια στην περίπτωση της Χ7 δεν πρόκειται για νέα γενιά αλλά για την ανανεωμένη εκδοχή της, χωρίς βέβαια αυτό να εμποδίζει την BMW να προβεί σε αρκετές διαφοροποιήσεις καθώς το είδος που εκπροσωπεί το θηριώδες SUV αφήνει αρκετά περιθώρια.

Ενδεικτικές της προσέγγισης είναι οι μάλλον σημαντικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε σχεδιαστικό επίπεδο καθώς, η Χ7 αποκτά νέα φωτιστικά σώματα που τοποθετούνται χαμηλότερα, μοτίβο που αναμένεται να εμφανιστεί και στη νέα Σειρά 7 όσο και στην επερχόμενη Χ8.

Τα νέα φωτιστικά σώματα συμπληρώνονται από ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα ο οποίος ενσωματώνει νέες, λίγο πιο διακριτικές εισαγωγές αέρα σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό που εξακολουθεί να μην είναι διακριτικό είναι η θηριώδης γρίλια που όσο αφήνει να διαφανεί το καμουφλάζ δεν έχει αλλάξει.

Στο πίσω τμήμα τα ανασχεδιασμένα τμήματα είναι λιγότερο εμφανή ενώ όπως όλα δείχνουν και η ανανεωμένη Χ7 θα διατηρήσει τη διαιρούμενη θύρα αποσκευών για λόγους ευκολίας και χρηστικότητας.

Το εσωτερικό της δεδομένα θα προσφέρει νέες επιλογές σε υφές και χρώματα αναφορικά με τις επενδύσεις. Εκεί που δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές είναι στο δίδυμο οθονών που φιλοξενούν τον πίνακα οργάνων και το infotainment μιας και δεν πρόκειται να αλλάξουν ως προς το μέγεθος ή την θέση τους. Αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι το λειτουργικό σύστημα iDrive καθώς η ανανεωμένη Χ7 θα επωφεληθεί από την τελευταία εκδοχή του η οποία θα επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες εφαρμογές και ευκολίες στην χρήση και στη διάδραση με τον οδηγό.

Σημαντικές προδιαγράφονται οι αλλαγές κάτω από το καπό καθώς η Χ7 αναμένεται να συμπεριλάβει στις επιλογές της το plug-in υβριδικό σύνολο που εφοδιάζει την Χ5 xDrive 45e αποδίδοντας 394 ίππους. Εξάλλου τα δύο μοντέλα μοιράζονται κοινή αφετηρία, την πλατφόρμα CLAR και η Χ7 έχει το απαραίτητο μέγεθος για να φιλοξενήσει τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό μοτέρ.

Η Χ7 αναμένεται να εξακολουθήσει να προσφέρει τις ήπιες υβριδικές εκδόσεις οι οποίες προστέθηκαν σχετικά προσφάτως στην γκάμα της με την μορφή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης 40d MHEV με απόδοση 340 ίππων και της βενζινοκίνητη 40i με ισχύ 333 ίππων.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, η ανανεωμένη Χ7 αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2022.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024