Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης - Έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε δεύτερο σπίτι του

Άρης – Έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε δεύτερο σπίτι του

Πριν από τρία χρόνια ακριβώς έφυγε από το ΟΑΚΑ με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνη η τεσσάρα από την ΑΕΚ τού άλλαξε το… τσιπάκι. Και το στάτους. Ο Άρης αγωνίζεται απόψε σε μια έδρα που την έχει κάνει… σπίτι του την τελευταία διετία

Είναι ακριβώς τρία χρόνια από εκείνο το «βαρύ κι ασήκωτο» 4-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στην επιστροφή του Άρη στη Super League και στην πρώτη του… κάθοδο στην Αθήνα για μια αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η  Ένωση έδειχνε στους Θεσσαλονικείς πως η επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία θα έχει δυσκολίες.

Την 28η Οκτωβρίου 2018 με τα γκολ του Μπογιέ, του Λιβάγια και τα δύο του Πόνσε διαγραφόταν εκείνο το ΑΕΚ – Άρης 4-0. Στον Άρη πήραν βαριά εκείνη την ήττα, άλλωστε τέσσερα γκολ είναι πολλά, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μια αναμέτρηση όπου, εκτός από τη βαθμολογία, παίζει ρόλο και το γόητρο. Και άλλαξε από εκείνο το βράδυ. Όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε νοοτροπία. Σαν να σφράγισαν κάπου καλά εκείνο το 4-0 και να αποφάσισαν ότι δε θα υπάρξει ποτέ ξανά τέτοια βραδιά όπως εκείνη.

Το αποτέλεσμα; Ακριβώς τρία χρόνια ύστερα από εκείνη τη… σφαλιάρα, ο Άρης πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ έχοντας ως παρακαταθήκη πλέον ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων. Όχι μόνο δεν έφυγε ξανά από την έδρα της Ένωσης με πολλά γκολ στη… βαλίτσα του, αλλά δεν έφυγε καν ηττημένος ξανά από εκεί. Τέσσερις αναμετρήσεις με απολογισμό μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.

Το 1-1 της 24ης Νοεμβρίου 2019. Το 2-2 της 20ής Ιουνίου 2020. Το υπέρ του 2-0 της 7ης Φεβρουαρίου 2021. Και το 0-0 της 16ης Μαΐου 2021 για τα πλέι-οφ της περσινής σεζόν. Ουδείς θυμάμαι εκείνο το 4-0 στην πρώτη – ύστερα από χρόνια – επίσκεψη του Άρη στο «σπίτι» της ΑΕΚ. Κι αν κάποιος αναζητήσει τις λεπτομέρειες; Θα δει πως εκείνο το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2018 δεν έκανε τελικά πολύ μεγάλη ζημιά στους Κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης. «Επένδυσαν» σε αυτό, αν μπορεί να θεωρηθεί σωστή η λέξη. Είδαν τα λάθη τους, τα κενά τους, τις ανάγκες τους. Άρχισαν σταδιακά να αλλάζουν, να διαφοροποιούνται, να βάζουν πιο ψηλά τον πήχη. Και ύστερα από τρία χρόνια μονάχα τέσσερις από τους 14 που αγωνίστηκαν σε εκείνο το ματς του ΟΑΚΑ είναι ακόμα στο ρόστερ του Αρη. Ένα ρόστερ σαφώς πιο ποιοτικό στο «σήμερα», με ορισμένα μεγάλα αστέρια, τύπου Καμαρά και Ιτούρμπε.

Κουέστα, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια και Ματέο Γκαρσία ήταν τότε και θα είναι και απόψε στο ΟΑΚΑ. Οι υπόλοιποι που είχαν παίξει ήταν οι Μαβράι, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης, Ντιγκινί, Μπάσα, Κολάζο, Σιώπης, Γιουνές, Σόουζα και Ναζλίδης. Τότε ήταν στον πάγκο ο Πάκο Ερέρα, σήμερα είναι ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος πέρσι οδήγησε τον Άρη σε μια καταπληκτική σεζόν και στην έξοδο στην Ευρώπη. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει φέρνουν τους Κιτρινόμαυρους ανάμεσα στα φαβορί για μια θέση στην πρώτη τετράδα και της φετινής σεζόν. Εκεί όπου θα βρίσκονταν ήδη, αν δεν υπήρχε η αφαίρεση των έξι βαθμών στο ξεκίνημα.

Ο Άρης έχει στο βαθμολογικό πίνακα 8 βαθμούς, αλλά στο γήπεδο έχει κερδίσει 14. Αν δεν υπήρχε η ποινή, τώρα θα βρισκόταν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και δύο πίσω από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ. Θα μιλούσαμε για μια αναμέτρηση κορυφής.

Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου και οι δύο ομάδες δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ΑΕΚ πέρασε με άνεση από το Βόλο, ο Αρης μοιάζει να έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του και να εξαπολύει την αγωνιστική του αντεπίθεση, περιμένοντας ταυτόχρονα το CAS, προκειμένου να δει αν θα πάρει πίσω τους έξι βαθμούς.

Απέναντι στον Παναιτωλικό η ομάδα του Μάντζιου έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και σημείωσε πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ: Καμαρά, Μπερτόλιο, Σούντγκρεν, Μπρούνο Γκάμα και Εντιαγέ. Ο Άρης επιστρέφει απόψε στον… τόπο του εγκλήματος για να συνεχίσει το σερί του απέναντι στην ΑΕΚ. Και για να υπενθυμίσει πως εκείνη η προ τριετίας «τεσσάρα» τού άλλαξε το… τσιπάκι.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024