Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε για την επίθεση που έγινε στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Καταδικαστέα χαρακτήρισε την επίθεση προς τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τρίτη ηλικία.

«Η εικόνα της χώρας μας είναι ίδια με εκείνη της Ιταλίας και Ισπανίας σε αριθμούς. Δυστυχώς βλέπουμε μία επιδείνωση σε ανατολικές χώρες της Ευρώπης και μέσα σε αυτή την εικόνα είμαστε και εμείς. Η αιτία γι’ αυτό είναι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού», δήλωσε.

Για την επίθεση στον καθηγητή

Η κ. Ψαλτοπούλου σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλακόπουλος δέχτηκε επίθεση και απειλές σε μία ταβέρνα, όταν εκείνος ζήτησε να γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Είναι σαφώς καταδικαστέο. Είναι πολλοί επιστήμονες που πιέζονται και προπηλακίζονται, όταν αναφέρουν θέματα και προσπαθούν αναλυτικά να παρουσιάσουν πώς θα σταματήσει η πανδημία βάσει μελετών. Τώρα ειδικά θα πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους επιστήμονες και τους δημοσιογράφους να λένε το ευνόητο, δηλαδή ότι χωρίς εμβολιασμό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πανδημία».

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

«Αυτό που ειπώθηκε χθες είναι να γίνει αποστολή SMS στα κινητά αυτών που πρέπει να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να πιεστούν τα άτομα 70 ετών και άνω, γιατί είναι εκείνα τα άτομα που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και θα πεθάνουν. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την τρίτη ηλικία και να συζητήσουμε όλο αυτό το θέμα. Δεν μιλώ για την τρίτη δόση, αλλά για την πρώτη δόση», είπε η κ. Ψαλτοπούλου.

Η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε πως στα παιδιά ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και προηγούνται όσα παιδιά έχουν θέμα υγείας. «Υπάρχουν χώρες, όπως η Ιταλία, που λένε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ειδικά σε δημόσιους υπαλλήλους. Η συζήτηση τώρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη λόγω των κρουσμάτων και των καθημερινών θανάτων που έχουμε. Θυμάμαι πριν 20 ημέρες με είχε πάρει τηλέφωνο μία άγνωστη για μένα γιαγιά και με ρώταγε γιατί επιμένουμε στον εμβολιασμό. Κάναμε μία ολόκληρη συζήτηση και την ρώτησα τι της είπε ο παθολόγος της.

Μου είπε ότι σε λίγα χρόνια θα πεθάνει ούτως ή άλλως. Μου είπε «εάν δεν εμβολιαστώ, θα πεθάνω από κοροναϊό. Εάν εμβολιαστώ, δεν θα πεθάνω από κοροναϊό. Το σωστό είναι ότι τους χρειαζόμαστε όλους, και την τρίτη ηλικία γιατί είναι στήριγμα στην οικογένειά μας. Επομένως, πρέπει να εμβολιαστούν», κατέληξε η κ. Ψαλτοπούλου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr