Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν - Να επιταχυνθεί η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Πούτιν – Να επιταχυνθεί η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Για το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των G20. Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε, συγκεκριμένα, να επιταχυνθεί η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από όλες τις χώρες.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράμμισε πως η πρόσβαση σε εμβόλια και άλλους ζωτικούς πόρους «δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλες τις χώρες που έχουν ανάγκη» και αυτό οφείλεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό και την άρνηση ορισμένων χωρών -μεταξύ αυτών και μελών της G-20, να αναγνωρίσουν σε αμοιβαία βάση τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά εμβολίων.

Οι αναφορές Πούτιν στα εμβόλια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναφέρθηκε και στο Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που κατασκευάστηκε παγκοσμίως κατά της COVID-19, επισημαίνοντας πως έχει αποδείξει την υψηλή ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του και έχει εγκριθεί σε 70 χώρες με συνολικό πληθυσμό άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν δίστασε να μιλήσει και για το μονοδοσικό Sputnik Light, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων και ως ενισχυτική δόση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας άλλων εμβολίων, ενώ υποστήριξε πως λόγω των μεταλλάξεων, οι μηχανισμοί για τον εκσυγχρονισμό των εμβολίων θα πρέπει να αναπτυχθούν με «συστηματικό και άμεσο» τρόπο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο κοροναϊός «θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα πάντα χαιρετίζει και θα συνεχίσει να χαιρετίζει τις προσπάθειες των χωρών της G20 να στηρίξουν τα ασθενέστερα έθνη του κόσμου και πρόσθεσε πως πρόσφατα, τα ανεπτυγμένα έθνη, αντιμετώπισαν την ανισότητα και τη φτώχεια, που αποτελούν ένα πρόβλημα που επιλύνεται μέσω μέτρων οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024