Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Για το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των G20. Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε, συγκεκριμένα, να επιταχυνθεί η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από όλες τις χώρες.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράμμισε πως η πρόσβαση σε εμβόλια και άλλους ζωτικούς πόρους «δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλες τις χώρες που έχουν ανάγκη» και αυτό οφείλεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό και την άρνηση ορισμένων χωρών -μεταξύ αυτών και μελών της G-20, να αναγνωρίσουν σε αμοιβαία βάση τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά εμβολίων.

Οι αναφορές Πούτιν στα εμβόλια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναφέρθηκε και στο Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που κατασκευάστηκε παγκοσμίως κατά της COVID-19, επισημαίνοντας πως έχει αποδείξει την υψηλή ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του και έχει εγκριθεί σε 70 χώρες με συνολικό πληθυσμό άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν δίστασε να μιλήσει και για το μονοδοσικό Sputnik Light, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων και ως ενισχυτική δόση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας άλλων εμβολίων, ενώ υποστήριξε πως λόγω των μεταλλάξεων, οι μηχανισμοί για τον εκσυγχρονισμό των εμβολίων θα πρέπει να αναπτυχθούν με «συστηματικό και άμεσο» τρόπο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο κοροναϊός «θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα πάντα χαιρετίζει και θα συνεχίσει να χαιρετίζει τις προσπάθειες των χωρών της G20 να στηρίξουν τα ασθενέστερα έθνη του κόσμου και πρόσθεσε πως πρόσφατα, τα ανεπτυγμένα έθνη, αντιμετώπισαν την ανισότητα και τη φτώχεια, που αποτελούν ένα πρόβλημα που επιλύνεται μέσω μέτρων οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr