Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ωραιόκαστρο - Ποιος ο στόχος του εκβιασμού - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του δημάρχου

Ωραιόκαστρο – Ποιος ο στόχος του εκβιασμού – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του δημάρχου

Σάλος στο Ωραιόκαστρο μετά τις αποκαλύψεις ότι ο δήμαρχος είχε πέσει θύμα εκβιασμού. Ο δικηγόρος του αναφέρει ότι πίσω από τους τρεις που συνελήφθησαν ίσως υπάρχει πολιτικός αντίπαλος

Οργανωμένο σχέδιο με στόχο «οικονομικό αντάλλαγμα ή πρόκληση πολιτικού κόστους» σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, υπαινίχθηκε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, μετά την αποκάλυψη σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπόθεσης εκβίασης για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρατος ανέφερε πως «από ό,τι προέκυψε και από την αστυνομική έρευνα, τον δήμαρχο παρακολουθούσαν ιδιωτικοί ερευνητές, το τελευταίο εξάμηνο, κατέγραφαν λεπτά προσωπικά δεδομένα, ιδιωτικές συναντήσεις του, γενικότερα την ιδιωτική του ζωή, με σκοπό να βρουν κάτι μεμπτό με απώτερο κίνητρο είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, είτε να προκαλέσουν ένα πολιτικό κόστος στον δήμαρχο».

Έρευνα για πολιτικά κίνητρα στον εκβιασμό

Ο κ. Σπυράτος επισήμανε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν κρύβεται πολιτικός αντίπαλος πίσω από την υπόθεση» και προσέθεσε: «Δεν πρέπει προτρέξουμε και να φτάσουμε στα συμπεράσματα, υπάρχουν όμως πληροφορίες, άτυπες, ότι οι φυσικοί αυτουργοί κατονομάζουν κρυπτόμενο πολιτικό πρόσωπο. Θα περιμένουμε αυτές να επιβεβαιωθούν, να δούμε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, να δούμε τι στοιχεία υπάρχουν γι αυτή τη σχέση και θα δούμε τα περαιτέρω».

Τσακίρης: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Με μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί την Αστυνομία για το αποτέλεσμα της παρέμβασής της.

«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024