Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους θα υπηρετήσει και δεύτερη πενταετή θητεία στον Οργανισμό.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αναμένεται να υπηρετήσει και δεύτερη πενταετή θητεία στην ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος που προτάθηκε από 28 χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα δυτικοί διπλωμάτες. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, ο Γκεμπρεγεσούς θα συνεχίσει να είναι στην κεφαλή του Οργανισμού που έχει ενημερώσει ότι εκτιμά ότι η πανδημία του κοροναϊού θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

Η αποκαλυπτική επιστολή

Οι διπλωμάτες επικαλέστηκαν μια επιστολή που έστειλε ο Οργανισμός στις 194 χώρες μέλη του με την οποία τις πληροφορεί για τις εμπιστευτικές υποψηφιότητες που περιέχονταν σε σφραγισμένους φακέλους, οι οποίοι υποβλήθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στις 28 χώρες περιλαμβάνονται μέλη της ΕΕ και τρεις αφρικανικές χώρες, όπως είπαν οι ίδιες πηγές στο Reuters. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, ερωτηθείσα σε ενημέρωση του Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, απάντησε ότι η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ θα εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr