Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ - Ο Γκεμπρεγέσους θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του Οργανισμού

ΠΟΥ – Ο Γκεμπρεγέσους θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του Οργανισμού

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους θα υπηρετήσει και δεύτερη πενταετή θητεία στον Οργανισμό.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αναμένεται να υπηρετήσει και δεύτερη πενταετή θητεία στην ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος που προτάθηκε από 28 χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα δυτικοί διπλωμάτες. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, ο Γκεμπρεγεσούς θα συνεχίσει να είναι στην κεφαλή του Οργανισμού που έχει ενημερώσει ότι εκτιμά ότι η πανδημία του κοροναϊού θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

Η αποκαλυπτική επιστολή

Οι διπλωμάτες επικαλέστηκαν μια επιστολή που έστειλε ο Οργανισμός στις 194 χώρες μέλη του με την οποία τις πληροφορεί για τις εμπιστευτικές υποψηφιότητες που περιέχονταν σε σφραγισμένους φακέλους, οι οποίοι υποβλήθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στις 28 χώρες περιλαμβάνονται μέλη της ΕΕ και τρεις αφρικανικές χώρες, όπως είπαν οι ίδιες πηγές στο Reuters. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, ερωτηθείσα σε ενημέρωση του Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, απάντησε ότι η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ θα εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024