Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Oι όροι του Dave Chappelle για να συναντηθεί με τους trans εργαζόμενους του Netflix

Oι όροι του Dave Chappelle για να συναντηθεί με τους trans εργαζόμενους του Netflix

Έντονες διαμάχες έχουν ξεσπάσει με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ του κωμικού Dave Chappelle και των τρανς εργαζομένων στο Netflix.

Οι εντάσεις ξεκίνησαν στις αρχές του Οκτωβρίου όταν οι διευθυντές του Νetflix στήριξαν δημόσια τον κωμικό Dave Chapelle μετά από έντονη κριτική που δέχτηκε από αρκετούς τηλεθεατές και από ακτιβιστικές οργανώσεις για προσβλητικά αστεία κατά των trans ανθρώπων στο καινούριο του show.

Στην ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του Netflix ανέφεραν: «Στηρίζουμε την επιλογή μας να επιτρέπουμε την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Πιστεύουμε ότι και για αυτόν τον λόγο ο κόσμος στηρίζει την πλατφόρμα του Netflix. Πιστεύουμε ότι αυτή η στάση μας είναι σωστή αλλά ο χρόνος θα δείξει.» Την Δευτέρα, transgender υπάλληλοι του Νetflix έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία ζητούσαν από την εταιρεία μεταξύ άλλων, να υπάρχει περισσότερη χρηματοδότηση για τους trans δημιουργούς, σκηνοθέτες και σκηνογράφους, να προσλαμβάνονται περισσότεροι «διαφορετικοί» υπάλληλοι, με την έννοια του διαφορετικού χρώματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας και λοιπά και να υπάρχει ένδειξη «anti-trans» σε σειρές, ταινίες ή show που περιέχουν σχόλια κατά των trans.

Από την μεριά του, ο κωμικός Dave Chappelle, απάντησε στην κριτική που δέχτηκε λέγοντας πως είναι ανοιχτός στο να συναντηθεί με τους trans εργαζομένους του Netflix, αλλά ότι δεν θα υποκύψει στις απαιτήσεις κανενός.

«Είπα ό,τι είπα και θεέ μου, σας άκουσα, άκουσα τι έχετε να πείτε. Είπατε ότι θέλετε να δουλεύετε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο Netflix αλλά φαίνεται πως εγώ είμαι αυτός που δεν μπορεί να βγει από το γραφείο του» δήλωσε ο κωμικός.

«Δεν  θα συναντήσω κανέναν που δεν έχει δει το show μου, από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα συναντηθούμε στο μέρος που θα πω εγώ, την ώρα που θα θελήσω εγώ» συμπλήρωσε ο Dave Chappelle.

Η πορεία των γεγονότων θα έχει πολλά να μας δείξει για τις διαφωνίες που έχουν ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό στον καλλιτεχνικό χώρο αναφορικά με τα όρια της σάτιρας, τα δικαιώματα των περιθωριακών ομάδων, ειδικά αναφορικά με τα trans άτομα, αλλά φυσικά και τι οικονομικό αντίκτυπο θα έχει αυτό στην μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο Νetfix.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024