Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φώφη Γεννηματά - Το συγκινητικό «αντίο» της Ντόρας Μπακογιάννη

Φώφη Γεννηματά – Το συγκινητικό «αντίο» της Ντόρας Μπακογιάννη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος έχει βυθιστεί σε πένθος, σπεύδει να την αποχαιρετήσει. Μεταξύ άλλων, και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, το μήνυμα της οποία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της μάχης που δίνει και η ίδια με τον καρκίνο

Σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, δύο γυναίκες με ισχυρή παρουσία στην πολιτική σκηνή της χώρας, Φώφη Γεννηματά και Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωναν ότι ρίχνονται στη μάχη με τον καρκίνο, δίνοντας ένα δυνατό χτύπημα στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τη νόσο.

Με τη στάση αυτή έστελναν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον καρκίνο δεν είναι μόνοι τους, χωρίς να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για οίκτο του κοινωνικού περίγυρου.

Το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία της τις τελευταίες ώρες και ύστερα από πολυετή, γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος έχει βυθιστεί σε πένθος, σπεύδει να την αποχαιρετήσει. Μεταξύ άλλων, και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, το μήνυμα της οποίας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της μάχης που δίνει και η ίδια με τον καρκίνο.

Σε μια έντονη συναισθητικά ανάρτηση η ίδια αναφέρει: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη.

Η ανάρτησή της

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024