Η κ. Ελένη, ιδιοκτήτρια ενός θερμοκηπίου με λαχανικά, εξηγεί πως κανείς δεν έχει ασφαλισμένο το θερμοκήπιο του, με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο δάνειο και για αυτό δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση για τις κατασκευές, όπως επίσης συμβαίνει και με την χαμένη παραγωγή τους

Ιδιοκτήτες θερμοκηπίων ζητούν αποζημιώσεις για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που πέρασε πριν από δύο εβδομάδες και σάρωσε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλοντας ότι ο ΕΛΓΑ -Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων- θεωρεί τα θερμοκήπια προστατευμένα, επειδή ήταν καλυμμένα με νάιλον.

Η κ. Ελένη, ιδιοκτήτρια ενός θερμοκηπίου με λαχανικά, εξηγεί πως κανείς δεν έχει ασφαλισμένο το θερμοκήπιο του, με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο δάνειο και για αυτό δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση για τις κατασκευές, όπως επίσης συμβαίνει και με την χαμένη παραγωγή τους.

«Έγινε μια δήλωση στην περιφέρεια για τις καταστροφές, αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανείς ούτε για καταγραφή των ζημιών, ούτε για την αποκατάσταση των δρόμων και την απομάκρυνση των μπάζων. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας. Μιλάμε για ζημιά χιλιάδων ευρώ» δηλώνει η ίδια αγανακτισμένη.

Εξηγεί πως «το πρόβλημα υπάρχει καθώς το κανάλι μεταξύ των λιμνών Βόλβης και Λαγκαδά έχει να καθαριστεί 20 χρόνια». Τόσο τα νερά του Σοχού, όσο και του Ζαγκλιβερίου, καταλήγουν στο κανάλι με αποτέλεσμα αυτό να πλημμυρίζει.

Οι ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων δεν ανήκουν στον ΕΛΓΑ και θα οι κάτοικοι αναζητούν μια «χείρα βοηθείας» από την περιφέρεια, χωρίς να έχει γίνει κάποια κίνηση μέχρι τώρα.

Δείτε αναλυτικά

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr