Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άντζελα Γκερέκου - «Η Φώφη έλεγε ότι το θέμα είναι να μην ζεις κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο»

Άντζελα Γκερέκου – «Η Φώφη έλεγε ότι το θέμα είναι να μην ζεις κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο»

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της αγαπημένης ηθοποιού και πρώην βουλευτή και υφυπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ στην εκλιπούσα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά έχει συκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Για τον πρόωρο θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στα 56 της μόλις χρόνια μίλησε σήμερα και η Άντζελα Γκερέκου.

Η Άντζελα Γκερέκου δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ σε κοινούς στόχους μαζί της αρκετά χρόνια. Νιώθω την ανάγκη να πω έστω δυο λόγια πάνω απ΄ όλα για τη γυναίκα Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα – και είναι γιατί πιστεύω ότι στη μνήμη μας πάντα θα μείνει ζωντανή – που τιμά τις γυναίκες. Δε τη λύγισαν ποτέ δυσκολίες τόσο στο επίπεδο της πορείας μέσα σε αυτόν το σκληρό χώρο της πολιτικής όσο και τις μεγάλες δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει.

Την πείσμωναν αυτά και τις έδιναν δύναμη να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά. Κέρδισε επάξια θέσεις πολύ μεγάλης ευθύνης στον σκληρό χώρο της πολιτικής που λίγες γυναίκες καταφέρνουν. Τη θαύμαζα γιατί ποτέ δεν ξέχασε μέσα σε αυτόν τον χώρο που είναι σκληρός και αδυσώπητος – κυρίως για μια γυναίκα – και που έδωσε αγώνες που τους κέρδισε, δεν ξέχασε να είναι γυναίκα, σύζυγος και πάνω από όλα μητέρα. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος με τεράστια ενσυναίσθηση για τους άλλους, η ήρεμη δύναμη θα έλεγα, 15 χρόνια είναι συγκλονιστικό πως αγωνίστηκε για τον καρκίνο με τεράστιο σθένος. Αποτελεί ένα τεράστιο σύμβολο δύναμης και σθένους.

Η Φώφη έλεγε ότι το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί ήδη… Ένα μεγάλο μήνυμα ζωής. Πρέπει να ζεις, για σένα και τους αγαπημένους σου, σε οποιαδήποτε συνθήκη να επιλέγεις τη ζωή… Θα ήθελα να ευχηθώ στην όμορφη ψυχή της ένα καλό ταξίδι προς το φως και είμαι σίγουρη πως θα το έχει».

Δείτε τις δηλώσεις της Άντζελας Γκερέκου:

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024