Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, φανερά συγκινημένος, μίλησε για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που δεν είναι πλέον στη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Για τον χαμό της Φώφης Γεννηματά μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, φανερά συγκινημένος αφού οι δυο τους είχαν εξαιρετική πολιτική σχέση.

«Μετράγαμε μέρες για να βγει από το νοσοκομείο, κανείς ας δεν είχε αντιληφθεί την πραγματικότητα, γιατί εκείνη γενναία και αξιοπρεπής, δεν παραπονέθηκε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Η φωνή του έσπασε από τη συγκίνηση, καθώς όπως είπε θα θυμάται πάντα την πρώτη συνάντηση αλλά κρατάει και το τελευταίο μήνυμα της: «Χαίρομαι πολύ αγόρι μου», του απάντησε σε προσωπικό του μήνυμα, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της. «Κι αυτό δείχνει ότι ακόμα έδινε μάχη, γιατί πίστευε στην αισιοδοξία».

Η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μίλησε με συγκινητικά λόγια για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά: «Μας λείπει ο άνθρωπος, αλλά πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη για την προσπάθεια που ξεκίνησε μόνη της, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πήρε το κόμμα στα όρια της διάλυσης, δικαιώθηκε στα πάντα, πολεμήθηκε πολύ άσχημα. Μας αφήνει παρακαταθήκη το τρίπτυχο πολιτική ενότητα, αυτονομία, και το δικό της πρόσημο – ταυτότητα σε ένα πολιτικό σχήμα πολύ δύσκολο», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Πολιτικά γενναιόδωρη

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πέραν των άλλων είχε και πολιτική γενναιοδωρία. Απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους δεν ήταν ποτέ μικρή. Όχι μόνο με το βλέμμα στον πατέρα της, αλλά δίνοντας και τη δική της ταυτότητα».

«Ακόμα κι εμείς δεν είχαμε την εικόνα του τι συνέβαινε. Δεν έδινε μόνο πολιτική μάχη αλλά μάχη για τη ζωή της με τόσο μεγάλη αξιοπρέπεια που δεν άφηνε τίποτα να φανεί προς τα έξω, ούτε στους ανθρώπους που ήταν δίπλα της. Ήξερε πολύ καλά να δίνει μάχες, λέγαμε ότι δεν έχει χάσει ποτέ της», συμπλήρωσε.

Δεν εργαλειοποίησε την κατάσταση της υγείας της

Ποτέ «δεν εργαλειοποίησε» την κατάσταση της υγείας της, και όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ήθελε να δώσει μήνυμα προσπάθειας σε όλους, είπε στη συνέχεια. «Μια ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στη Ρόδο, «γιατί συνέχιζε τις ομιλίες της με το απόλυτα φυσικό της χαμόγελο που το μετέδιδε σε όλους», είπε επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης.

Οι «ανθρώπινες στιγμές» στο σπίτι της, εκεί όπου «έδειχνε» τι άνθρωπος ήταν, είναι «αυτό κρατάμε για τη συνέχεια και τους νέους αγώνες, στον δρόμο που μας άνοιξε εκείνη», πρόσθεσε.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λίνα Μπεθάνη επεσήμανε από την πλευρά της ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, όπως και ο Παύλος Χρηστίδης είναι από τους νέους που η Φώφη Γεννηματά «προσπάθησε να φέρει κοντά, στοίχημα που κέρδισε, μαζί με αυτό της ενότητας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr