Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ενδεχόμενο τουρκικό θερμό επεισόδιο και το χρέος Αμερικανών και Γάλλων συμμάχων μας

Το ενδεχόμενο τουρκικό θερμό επεισόδιο και το χρέος Αμερικανών και Γάλλων συμμάχων μας

Και Γάλλοι και Αμερικανοί ας εγκαταστήσουν πάραυτα μοίρες δικών τους καταδιωκτικών αεροσκαφών στα ελληνικά αεροδρόμια

Χωρίς ίχνος ντροπής και αισχύνης η πειρατική νεο-οθωμανική κυβερνώσα τριανδρία της Τουρκίας, ο Ερντογάν και οι Υπουργοί Εξωτερικών Τσαβούσογλου και Άμυνας και μαζί με αυτούς η εφιαλτική νεοφασιστική φυσιογνωμία του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, ο γραφικός και συνάμα αποκρουστικός Μπαχτσελί, επισείουν ένα θρασύδειλο και αναίτιο casus belli κατά πάντων. Και μάλιστα με την επακόλουθη πρακτική αδράνεια των συμμάχων μας της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό Σταίητ Ντιπάρτμεντ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ισότιμα κράτη-μέλη της, Ελλάδα και Κύπρος, προκαλούνται με καθημερινές ωμές παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου αλλά και των ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ, άλλοτε με ρηματικές πολεμικές απειλές, άλλοτε με απειλές απελάσεων δεκάδων ξένων πρεσβευτών, αλλά και έμπρακτα παραδείγματα πολεμικής πειρατείας στα κυριαρχικά δικαιώματα της ελληνοκυπριακής και συνάμα ευρωπαϊκής επικράτειας.

Στο διάστημα της τελευταίας τριετίας έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από πέντε Σύνοδοι Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε όλες αυτές τις Συνόδους προαναγγέλλονταν αυστηρές κυρώσεις για τις κατά συρροήν εχθρικές ενέργειες του Ερντογανικού καθεστώτος. Αλλά σε καμία από αυτές τις Συνόδους δεν αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία των νεο-οθωμανών πειρατών.

Μάλιστα, στην τελευταία Σύνοδο των Βρυξελλών, όλα τα κορυφαία θεσμικά όργανα της ΕΕ καταδίκασαν φραστικά την τακτική αυτή της Άγκυρας. Αλλά για τις υπεσχημένες κυρώσεις κατά της Τουρκίας τσιμουδιά…

Η ανεκτική αυτή συμπεριφορά, χωρίς υπερβολές, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Ερντογάν ακόμη και σε δημιουργία θερμού επεισοδίου τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Το πείραμα αυτό τα μιλιταριστικά φασιστικά κέντρα της Άγκυρας το έχουν επαναλάβει από την εποχή των Σεπτεμβριανών του 1955, με το αιματοκύλισμα και τις καταστροφές των ελληνικών περιουσιών στην Κωνσταντινούπολη και με τις κατοπινές απελάσεις δεκάδων χιλιάδων ομογενών από την ίδια πόλη.

Το ίδιο αυτό πείραμα το επανέλαβαν στα Ίμια και στην αυθαίρετη και παράφρονα κήρυξη του ανατολικού Αιγαίου, ως περιοχή «γκρίζων ζωνών», άρα ως προϊμιο διχοτόμησης του Αιγαίου!

Η ελληνική ολιγωρία

Χωρίς τον παραμικρό αντιπολιτευτικό οίστρο θα έλεγα ότι θα περιμέναμε, τόσο από τον πρωθυπουργό μας, όπως και από τον υπουργό μας επί της Εθνικής Άμυνας, εν ονόματι των πρόσφατων γαλλοελληνικών και αμερικανοελληνικών αμυντικών συμφωνιών, να πειθαναγκάσουν τους επικεφαλής της γαλλικής και αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας να εγκαταστήσουν και τα δικά τους πολεμικά αεροσκάφη στα ελληνικά αεροδρόμια, απ’ όπου εξορμούν τα δικά μας καταδιωκτικά αεροσκάφη για την επί ημερήσιας βάσης αναχαίτιση των συχνά εξοπλισμένων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, που ασταμάτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς αλωνίζουν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Υφηλίου που ανέχεται ατιμώρητα τις παραβιάσεις αυτές.

Οι κατά συρροήν παράνομες εισβολές των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο νομιμοποιούν την Ελλάδα να ζητήσει: 1) Αποβολή της «σύμμαχης» χώρας Τουρκίας από τους κόλπους του ΝΑΤΟ, 2) Παραπομπή του υπεύθυνου για αυτές τις παραβιάσεις, Χουλουσί Ακάρ, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Είμαι περισσότερο από βέβαιος, ότι εάν στις αναχαιτίσεις της τουρκικής πολεμικής σφηκοφωλιάς μετείχαν αμερικανικά και γαλλικά καταδιωκτικά, τότε θα είμαστε δικαιολογημένοι να λέμε, ότι εφαρμόζονται τόσο από τους Γάλλους όσο και από τους αμερικανονατοϊκούς «συμμάχους» μας, οι διατάξεις των αμυντικών συμφωνιών μας που ρητά ορίζουν ότι τόσο η Γαλλία, όσο και οι ΗΠΑ υποχρεούνται σε άμεση πολεμική συνδρομή υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, σε οποιαδήποτε απόπειρα ή πραγματοποίηση εχθρικών επιθέσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Και Γάλλοι και Αμερικανοί ας εγκαταστήσουν πάραυτα μοίρες δικών τους καταδιωκτικών αεροσκαφών στα ελληνικά αεροδρόμια, που είναι ταυτόχρονα και αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συχνά αλληθωρίζοντος προς τους επίορκους Τούρκους «συμμάχους», ΝΑΤΟ. Και ας μετατραπούν ακόμη και σε καταρρίψεις των επιδρομέων οι χαϊδευτικές αναχαιτίσεις ή ορθότερα οι απομακρύνσεις των τουρκικών πολεμικών σφηκών με τις μυγοσκοτώστρες…

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικ. Παναγιωτόπουλος, υποχρεούται και δικαιούται να ζητήσει την εγκατάσταση αμερικανικών και γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών στα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια, για την από κοινού αναχαίτιση αλλά και κατάρριψη των τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο που ανήκει στην κοινή επικράτεια της ΕΕ.

Την ίδια ευθύνη φέρουν και οι δύο σύμμαχοί μας, για τη θωράκιση και των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας και Κύπρου, με γαλλικά και  αμερικανικά πολεμικά πλοία. Για τον απλούστατο λόγο, ότι η ελληνοκυπριακή θαλάσσια επικράτεια είναι και αναπόσπαστη επικράτεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. (Αν βέβαια τα αντιλαμβάνεται ή προσποιείται ότι τα αγνοεί πλήρως όλα αυτά ο γεν. γραμματέας της Συμμαχίας κύριος Στόλτενμπεργκ…).

Εάν μια παρόμοια υλοποίηση του γράμματος και του πνεύματος των εληνοαμερικανικών και ελληνογαλλικών αμυντικών συμφωνιών γίνει αντιληπτή, από τη θρασύδειλη ηγετική τουρκική τριανδρία Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Ακάρ, είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι η κυβερνώσα τουρκική κοινοβουλευτική δικτατορία θα καταρρεύσει σαν το παιχνίδι των παιδικών πύργων με τα τραπουλόχαρτα…

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024