Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «τρικ» με Αγκιμπού... ξέρανε τον ΠΑΟΚ

Το «τρικ» με Αγκιμπού… ξέρανε τον ΠΑΟΚ

Οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν 4-3-3. Έπαιξαν 4-2-3-1 και αυτό σημαίνει ότι πίεσαν πολύ τον ΠΑΟΚ με έναν έξτρα παίκτη στην επίθεση από τον άξονα, πίσω δηλαδή από τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, γιατί η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να παίζει με διάταξη 4-2-3-1 δημιούργησε μια σειρά πλεονεκτημάτων για την ομάδα του λιμανιού στην «μάχη» του με τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν 4-3-3. Έπαιξαν 4-2-3-1 και αυτό σημαίνει ότι πίεσαν πολύ τον ΠΑΟΚ με έναν έξτρα παίκτη στην επίθεση από τον άξονα, πίσω δηλαδή από τον Ελ Αραμπί.

Κι αυτός ο παίκτης, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε την μεγάλη διαφορά για τον Ολυμπιακό, με γκολ και με ασίστ, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Ο Καμαρά είχε την «έκρηξη» και τις δυνάμεις για να βγάλει πολλά τρεξίματα, την στιγμή που οι χαφ του ΠΑΟΚ (αργοί Εσίτι και Σβαμπ) αδυνατούσαν να προσφέρουν βοήθειες στους στόπερ των φιλοξενούμενων.

Αν σε αυτή την εξαιρετική παρουσία του Αγκιμπού προσθέσει κάποιος τις πολλές επιθέσεις που βρήκαν οι ερυθρόλευκοι από τα δύο άκρα (με Ροντρίγκες και Λαλά από δεξιά και Ρέαμπτσιουκ από αριστερά) γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο Ολυμπιακός κυριάρχησε μετά το εικοστό λεπτό της αναμέτρησης.

Οι πειραιώτες έβγαζαν συνεχώς έξτρα παίκτη στην επίθεση, με τον ΠΑΟΚ ν’ αδυνατεί να ακολουθήσει τον Αγκιμπού. Οι σωστές κινήσεις του νεαρού σε συνδυασμό με τα πολλά ανεβάσματα δημιούργησαν ένα εξαιρετικό σκηνικό για το επιθετικό παιχνίδι των πρωταθλητών.

Για να γίνουν βεβαίως αυτά θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν οι δύο μέσοι του Ολυμπιακού, καθώς Εμβιλά και Καμαρά περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τον Σβαμπ.

Ο Εσίτι δεν έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα, οπότε το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά ήταν να βγάλει εκτός αγώνα τον Σβαμπ.

Το κατάφεραν στον μέγιστο βαθμό οι ερυθρόλευκοι και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός πέτυχε απόλυτα τον στόχο του.

Όταν οι πειραιώτες κατάφεραν να βρουν χώρους και η αλήθεια είναι ότι το πέτυχαν σε αρκετές περιπτώσεις, έβαλαν δύσκολα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Ραζβάν Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Εσίτι στο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την αδυναμία του Νιγηριανού να αντέξει στην πίεση των ερυθρόλευκων.

Το «κλειδί» για την επικράτηση των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι ήταν η απόφαση του Μαρτίνς να «φορτώσει» την επιθετική γραμμή της ομάδας του, βάζοντας τον Αγκιμπού να παίξει σ’ έναν ελεύθερο ρόλο, κυρίως όμως πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε έναν ακόμα πόλο δημιουργίας αλλά κι έναν παίκτη που μπορούσε να απειλήσει με καλή κίνηση στον χώρο. Αυτό έγινε και ο νεαρός Καμαρά έκανε την διαφορά για τους ερυθρόλευκους.

Ο Μαρτίνς πήρε το ρίσκο να παίξει μ’ έναν χαφ λιγότερο αλλά και μ΄έναν έξτρα επιθετικό και δικαιώθηκε με την εξέλιξη του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν άνω – κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Όλα πήγαν «ρολόι» για την ομάδα του λιμανιού στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό το καλό διάστημα των πειραιωτών έκρινε το ματς.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024