Μάλιστα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σκουρλέτης κάνει επίθεση φιλίας, θέτει το ερώτημα αν η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία αυτού του χώρου, πιο κοντά στις ιστορικές του παραδόσεις ή θα τον ωθήσει στο να ακολουθήσει την οδό της πλήρους  δορυφοριοποίησής  του σε σχέση με την Ν.Δ».

Υπαρκτή και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ ο Πάνος Σκουρλέτης και ενόψει των επόμενων εκλογών που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν ουσιαστικά το ΚΙΝΑΛ «θα συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας με αριστερό-προοδευτικό πρόσημο».

Υπολογίσιμη δύναμη το ΚΙΝΑΛ

Μάλιστα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σκουρλέτης με δήλωσή του στην «Αυγή» και κάνοντας επίθεση φιλίας, θέτει το ερώτημα αν η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία αυτού του χώρου, πιο κοντά στις ιστορικές του παραδόσεις ή θα τον ωθήσει στο να ακολουθήσει την οδό της πλήρους δορυφοριοποίησής  του σε σχέση με την Ν.Δ».

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη έχει ως εξής:

«Αναμφίβολα, το επόμενο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., σε μια περίοδο πυκνού πολιτικού χρόνου, με  έντονα μεταβατικά χαρακτηριστικά, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπήρξε το γέννημα της κορύφωσης της κρίσης του ΠΑΣΟΚ. Ενός ΠΑΣΟΚ που, από ένα  σημείο και έπειτα, υιοθέτησε τον νεοφιλελευθερισμό, στο πλαίσιο του συναινετικού δικομματισμού, ο οποίος κυριάρχησε τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά κατέρρευσε την περίοδο των Μνημονίων. Πέρα από τις μεγάλες ευθύνες για την οικονομική  χρεοκοπία της χώρας,  οι δυο εταίροι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού ταυτίστηκαν με φαινόμενα διαπλοκής, αλλά και με τον κυνισμό στην πολιτική.

»Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, ώστε να ξεπεράσει την κρίση ταυτότητάς του. Πότε συμμετέχοντας  στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και πότε υιοθετώντας τη λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μια νέα δυναμική, κατάφερε ωστόσο να παραμείνει μια υπαρκτή και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.

Η νέα ηγεσία θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΚΙΝΑΛ

»Σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή με νέες προκλήσεις, όπου παλιά και νέα προβλήματα ζητούν μετ’ επιτάσεως βιώσιμες απαντήσεις. Την ίδια στιγμή, η προοπτική διεξαγωγής των επόμενων εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής θέτει κάθε πολιτική δύναμη προ των ευθυνών της. Θα υπάρξει μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία με αριστερό – προοδευτικό πρόσημο; Θα στηριχθεί μια τέτοια προοπτική μέσα από μια αξιόπιστη προγραμματική πρόταση; Θα συμβάλει ο καθένας από τη μεριά του, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κάθε πολιτικής δύναμης και με ισότιμους όρους, στο να υιοθετηθεί μια νέα πολιτική μείωσης των ανισοτήτων, απάντησης στην κλιματική κρίση και υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών;

»Ο κατάλογος των ερωτημάτων είναι μεγάλος και η συνολική απάντηση που θα επιχειρήσει να δώσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και η νέα του ηγεσία μέσα από το συνέδριο, θα κρίνει πολλά. Ή θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία αυτού του χώρου, πιο κοντά στις ιστορικές του παραδόσεις ή θα τον ωθήσει στο να ακολουθήσει την οδό της πλήρους  δορυφοριοποίησής  του σε σχέση με την Ν.Δ. Σύντομα θα γνωρίζουμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr