Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Αν δεν κάνει λάθη στην ανάγνωση θα νικήσει

Ολυμπιακός – Αν δεν κάνει λάθη στην ανάγνωση θα νικήσει

Καθαρό μυαλό χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να επικρατήσει του ευκολοδιάβαστου ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός το βράδυ της Πέμπτης στη Φρανκφούρτη –ήταν κακός για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους– και δικαίως γνώρισε την ήττα από την Άιντραχτ. Μια ήττα που για όσους δεν το θυμούνται ήταν η πρώτη φετινή για τους Ερυθρόλευκους (μετά από 15 επίσημα ματς) και που στην οικονομία του ομίλου δεν έφερε και καμία καταστροφή.

Χάθηκε φυσικά μια ευκαιρία για να κάνει ο Ολυμπιακός ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Με τέτοια εμφάνιση, όμως, δεν μπορούσαμε να έχουμε απαιτήσεις. Μεγάλα λάθη στην άμυνα, άξονας κατώτερων των απαιτήσεων της συγκεκριμένης αναμέτρησης και φανερό πρόβλημα στη δημιουργία. Στη συνέχεια, πάντως, θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες για την πρωτιά στον όμιλο. Ειδικά η ερχόμενη αγωνιστική θα κρίνει πολλά, αλλά μέχρι τις 4 του Νοέμβρη έχουμε καιρό ακόμα και κυρίως έχουμε και πολύ σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Τόσο το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη όσο και το εκτός έδρας ματς του επόμενου Σαββάτου με τον Παναιτωλικό θα κρίνουν πολλά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει επικεφαλής στη βαθμολογία, και για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται απαραιτήτως αυτά τα δύο τρίποντα. Και η αρχή πρέπει να γίνει φυσικά από το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο σαφώς και δεν είναι εύκολο, αλλά αν ο Ολυμπιακός έχει καθαρό μυαλό θα το πάρει.

Ο ΠΑΟΚ περιέργως μέχρι τώρα τις γκέλες του τις έχει μέσα στην Τούμπα, ενώ εκτός έδρας παρά τις μέτριες εμφανίσεις του έχει μόνο νίκες. Τυχερή νίκη στην Τρίπολη (0-1) χωρίς ουσιαστικά να κάνει φάση, δύσκολη επικράτηση επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (1-2) και εύκολο πέρασμα από το Ηράκλειο (1-3), όπου με την ενδεκάδα που έπαιξε ο ΟΦΗ εκείνη τη μέρα ακόμα και ο… OverFM θα μπορούσε να κάνει διπλό.

Θα πει κανείς τώρα –και δεν θα έχει άδικο– ότι και ο Ολυμπιακός δεν έχει… ξετρελάνει τον κόσμο με την μπάλα που έχει παίξει στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα, αλλά το συγκεκριμένο είναι διαφορετικό. Όχι απλά επειδή είναι ντέρμπι κορυφής, αλλά επειδή ο τρόπος που συνηθίζει να παίζει ο Λουτσέσκου αυτά τα ματς δύσκολα αλλάζει. Συντηρητικά θα πάει ο Ρουμάνος με στόχο κυρίως να μην χάσει. Αν προσπαθήσει να πάει σε παιχνίδι με γρήγορες μεταβάσεις, ξέρει ότι θα κινδυνέψει να δεχτεί πολλές φάσεις με την αργή μεσαία γραμμή που διαθέτει και δύσκολα θα επιλέξει κάτι τέτοιο.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν ότι θα δούμε ένα παιχνίδι… υπομονής και γι’ αυτό ακριβώς μίλησα και για καθαρό μυαλό νωρίτερα. Ο συγκεκριμένος ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός, αλλά δεν έχει το βάθος που θα του έδινε ποικιλία στο παιχνίδι του και ως εκ τούτου είναι ευκολοδιάβαστος. Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν κάνει λάθη στην… ανάγνωση, θα νικήσει.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024