Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταδίωξη στο Πέραμα - Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς - Διαφεύγει ο τρίτος δράστης

Καταδίωξη στο Πέραμα – Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς – Διαφεύγει ο τρίτος δράστης

Έξι αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους

Βίντεο – ντοκουμέντο, στο οποίο καταγράφονται οι πυροβολισμοί στο πλαίσιο της καταδίωξης που έγινε τα ξημερώματα στο Πέραμα, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στελέχη της ΔΙ.ΑΣ, που βρίσκονταν στη Λεωφόρο Θηβών, εντόπισαν ένα λευκό αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει ώστε να κάνουν έλεγχο, ωστόσο εκείνος όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά επιτάχυνε το όχημα.

Ακολούθησε καταδίωξη που συνεχίστηκε στο Χαϊδάρι και κατέληξε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας να διαφύγει, έπεσε πάνω σε μηχανές της ΔΙΑΣ αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα στο σημείο, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ έχουν και σημάδια από σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του ύποπτου οχήματος, ο οποίος μάλιστα ήταν 20 ετών. Από τα πυρά, παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ ο τρίτος το έσκασε από το σημείο πεζός και διέφυγε στην περιοχή.

Έξι αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Στο αποκαλυπτικό βίντεο του MEGA ακούγονται οι ήχοι από τα πυρά των αστυνομικών κατά του οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος αγνόησε σήμα τους και δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Παράλληλα, κόσμος τρέχει στους δρόμους για να καλυφθεί από τα πυρά.

Ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών

Πάντως, γεννώνται ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών στην αιματηρή συμπλοκή.

Κι αυτό γιατί από τα πρώτα δεδομένα ανακύπτει ότι οι επιβάτες του ΙΧ που επιχείρησαν να εμβολίσουν και να χτυπήσουν τους τέσσερις μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ (σ.σ επέβαιναν σε δύο δίτροχα) δεν είχαν όπλα.

Κι οι αστυνομικοί φέρεται να τους πυροβόλησαν χωρίς να έχουν δεχθεί πυρ και μόνο λόγω των επικίνδυνων ελιγμών τους και της προσπάθειας να τους χτυπήσουν με το όχημα τους.

Βεβαίως όλα αυτά θα διευκρινιστούν από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και από το αν υπήρξε ή όχι ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σχετική ανακοίνωση για όσα συνέβησαν εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις παραπάνω πληροφορίες. «Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ σε κανένα σημείο δεν γίνεται λόγο για οπλοφορία των δραστών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου εισαγγελέα».

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024