Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίκης Θεοδωράκης - Νίκος Κουρής και Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ερμηνεύουν» τις διαθήκες του - Το νόημα της παρένθεσης

Μίκης Θεοδωράκης – Νίκος Κουρής και Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ερμηνεύουν» τις διαθήκες του – Το νόημα της παρένθεσης

Τι λένε οι δύο πλευρές μέσω των δικηγόρων τους...

Για το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη και την αναφορά του μουσικοσυνθέτη στον Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του, μίλησαν οι δικηγόροι τόσο ίδιου όσο και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης υποστηρίζει μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» ότι ο μουσικοσυνθέτης αναγνωρίζει έμμεσα τον Νίκο Κουρή ως γιο του, με αναφορά του στη διαθήκη και αυτό μάλιστα δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας.

«Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει ‘Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει’ πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα του Νίκου Κουρή – λέει ‘Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)’. Για μας αυτό – και δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας – σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του» λέει συγκεκριμένα.

«Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA» συμπληρώνει.

Η… διαφορετική ερμηνεία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί Θεοδωράκηκες, κάνοντας λόγο για Θεοδωρακισμό, λέγοντας ότι «η διαθήκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κύριο Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του. Αναφέρεται σαφώς στα δυο παιδιά και πέντε του εγγόνια με λεπτομέρειες. Δεν αφήνει καμία εκκρεμότητα».

«Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά» σχολίασε ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024