Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε χέρια ιδιωτών το «φιλέτο» του ΟΑΚΑ

Σε χέρια ιδιωτών το «φιλέτο» του ΟΑΚΑ

Ξεσπιτώνονται η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ. Αλλά εκεί το πράγμα δεν… πουλάει.

«Είδηση δεν είναι όταν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο. Είδηση είναι όταν ο άνθρωπος δαγκώσει σκύλο». Γνωστό αμερικανικό αξίωμα για την δημοσιογραφία. Αυτή την ταλαίπωρη που κάθε πικραμένος την πιάνει στο στόμα του (και στο πληκτρολόγιο του) στα μέρη μας.

Εδώ που έχουμε γεμίσει «αποκαλυπτικούς» που λίγο από τα παιδικά τους σύνδρομα και πολύ από τα… ξένα κεφάλαια, σερβίρουν τις μπαρούφες τους με «στόμφο» και στιλ χιλίων Καρδιναλίων.

Το πρόσφατο παράδειγμα με την επικείμενη αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ για την δημιουργία υδάτινου αθλητικού κέντρου είναι χαρακτηριστικό. Τεράστιο μέγεθος ο Ολυμπιακός. Διαφήμιση για τον ελληνικό αθλητισμό οι επιδόσεις του στα υγρά σπορ, και η συνδρομή του σε ισχυρές εθνικές ομάδες.

Έργο ζωής για κάθε περιοχή, για κάθε πόλη η δημιουργία κάθε νέου αθλητικού κέντρου. Για να βγάζει ο δρόμος τα παιδιά μας προς τα εκεί, και όχι οπουδήποτε αλλού.

Και αντί κάποιοι να αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα, παριστάνουν τους… αποκαλυπτικούς: Γιατί; Γιατί έτσι. Διότι η δουλειά τους είναι να φταίει ο Ολυμπιακός. Να απαξιώνεται ο σημαντικότερος αθλητικός οργανισμός της χώρας.

Δεν είναι το πρόβλημα τους το «πως» και το «γιατί». Το πρόβλημα τους είναι μάλλον ότι πληρώνονται με το… κομμάτι. Παριστάνοντας ότι κάνουν το… κομμάτι τους! Μια ιστορία που εξελίσσεται στο Ολυμπιακό Στάδιο αυτές τις ημέρες για παράδειγμα, την είδατε πουθενά;

Για το «φιλέτο» του ΟΑΚΑ και των γηπέδων τένις, όπως το αποκαλούσαν, το οποίο παραχωρήθηκε σε ιδιώτες. Για ολυμπιακές εγκαταστάσεις που πέρασαν σε ιδιώτες οι οποίοι και προσδοκούν σε οικονομικά οφέλη.

Που να την διαβάσετε όμως; Εδώ το μόνο «Ολυμπιακό» είναι το Στάδιο. Εδώ μάλλον δεν πρόκειται για δημόσια περιουσία, αλλά για γαριδάκια. Ακριβώς 16 φωτιζόμενα γήπεδα, εκ των οποίων τα 10 μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες, αλλά και έξι γήπεδα προπονήσεων αφορά η συγκεκριμένη συμφωνία.

Είναι μια χαρά όταν παραχωρούνται κλειστά Γυμναστήρια σε άλλους συλλόγους, όταν παραχωρούνται εγκαταστάσεις σε ιδιώτες, αρκεί να μην έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό.

Στον Ολυμπιακό δόθηκε απλά η γη. Τίποτα άλλο. Για να φτιάξει ένα υδάτινο αθλητικό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών. Δεν του δόθηκε κάποιο έτοιμο Γυμναστήριο ή Κολυμβητήριο όπως έχει κάνει η Πολιτεία με άλλους αθλητικούς συλλόγους στο παρελθόν.

Όμως, δεν είδαμε κανέναν από δαύτους να συγκινείται τώρα που θα ξεσπιτωθούν η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ. Εκεί δεν υπάρχει θέμα! Βλέπετε δεν αφορά τον Ολυμπιακό η ιστορία. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως το παραχωρητήριο του κλειστού Γυμναστηρίου στα Λιόσια στην ΚΑΕ ΑΕΚ δεν ήταν πολέμιοι, αλλά υπέρμαχοι.

Ούτε είδαμε να ξεσηκώνονται όταν παραχωρήθηκαν τα ανοικτά κολυμβητήρια στο ΟΑΚΑ στο Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τις Ακαδημίες του (που καλώς παραχωρήθηκαν φυσικά). Εκεί προωθείται ο αθλητισμός. Στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ που «μαράζωνε» υπάρχει θέμα.

Αλλά είπαμε. Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο. Καμία είδηση. Καμία «καινοτομία». Μόνο λάσπη. Τι να κάνουμε: Ότι διαθέτει ο καθένας.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024