Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του, την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου

Στις επικείμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αλλά και στην πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε ο Παύλος Χρηστίδης, ένας εκ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

«Θα ασχοληθώ με το να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως εκφράστηκε ιστορικά από το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βρει διέξοδο σε μια γενιά η οποία μπορεί να έχει περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει τις ικανότητες και δυνατότητες να πετύχει», σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Μπήκα σε μία κούρσα ακριβώς γιατί πιστεύω κάποια συγκεκριμένα πράγματα, που θεωρώ ότι όχι μόνο πρέπει να σταματήσουν να εκφράζονται και να τοποθετούνται στην δημόσια σφαίρα, αλλά πρέπει να μπουν με μεγάλη ένταση στα πράγματα και επομένως οφείλω να πω ότι οι ιδέες, οι θέσεις και οι ευαισθησίες τις οποίες θέλω να εκφράσω, είναι ευαισθησίες τις οποίες θα τις εκφράζω όλοι το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακριβώς, όπως είπε, «γιατί αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας συλλογικής παραταξιακής συνείδησης η οποία ενώνει όλες τις γενιές της παράταξης, δίνει φωνή σε κάθε μέλος, φίλο, στέλεχος της παράταξης που έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες για να επιβιώσει ο χώρος όλα αυτά τα χρόνια και να δούμε και την προοπτική του. Και φυσικά να μιλήσουμε και πολιτικά».

Ο κ. Χρηστίδης, σχολίασε πως το ζήτημα είναι το πώς τοποθετείται κανείς στις πολύ μεγάλες ανισότητες του σήμερα, τα ζητήματα δημοκρατίας του σήμερα, την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και την κλειστή εικόνα την οποία έχει το πολιτικό σκηνικό σε σχέση με την ανοιχτή κοινωνία. Υπάρχει δηλαδή, πρόσθεσε, μια εικόνα ότι η πολιτική δεν γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνέχισε, «Όταν συνέβη αυτό που μας σόκαρε όλους, η απόσυρση της κ. Γεννηματά, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό και αυτό το έκαναν και φίλοι και αντίπαλοι. Ακόμα και όσοι την εχθρεύονταν ιστορικά όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εκεί για να αντιληφθούν το πόσο σπουδαία δουλειά έκανε. Αυτό το κενό, λοιπόν, επιλέγει και η δική μου υποψηφιότητα να επιχειρήσει να καλύψει, όχι διαλύοντας ό,τι δημιουργήθηκε, αλλά συνεχίζοντας μια πολιτική που έκανε με την αυτονομία της παράταξης, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο επεδίωκε να δώσει στο σήμερα και το αύριο. Επομένως, μετά από πολλά χρόνια που η παράταξη πέρασε μια φάσης παρακμής, η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά, πρέπει να έχει συνέχεια και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας».

Τι είπε για την πιθανή υποψηφιότητα Παπανδρέου

Ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου σχολίασε, «κάθε πολιτικό πρόσωπο, πόσο μάλλον ο Γ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να καταγράψει τις απόψεις του και να μπει σε αυτή την διαδικασία. Δεν θέλω να μπω στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και μπρος, γιατί αυτά είναι σενάρια επί σεναρίων».

Στην ερώτηση ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρηστίδης απάντησε πως «το ΚΙΝΑΛ προήλθε από μια ανάγκη να προχωρήσουμε πολλά κόμματα, πρόσωπα, πολιτικοί, πολλοί άνθρωποι της παράταξης μαζί και αυτό είναι κάτι που μας έχει φέρει σήμερα να είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα. Την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε θα την πάρει στο συνέδριο του Μαρτίου το σώμα που θα συγκεντρωθεί. Η δική μου άποψη είναι πως πρέπει να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα σύμβολα αλλά κυρίως με τις πολιτικές επιλογές, τις ρήξεις και τις τομές που έχουμε τόσο ανάγκη».

Ενώ στην ερώτηση που δέχθηκε για το πώς θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την απλή αναλογική ας πάρει και το βάρος της επιλογής του. Εμείς θα πορευτούμε αυτόνομα με την πολιτική που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια, ποτέ ξανά δεκανίκι του οποιουδήποτε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr