Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκιουρντενίζ - Η επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα είναι σαν την εισβολή στη Σμύρνη

Γκιουρντενίζ – Η επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα είναι σαν την εισβολή στη Σμύρνη

«Οχι οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος όλος να έρθει εναντίον μας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα άμυνας και αντίστασης» τονίζει ο τούρκος απόστρατος ναύαρχος και πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Το τουρκικό casus belli ανεμίζει ο τούρκος απόστρατος ναύαρχος και πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζεμ Γκιουρντενίζ, σε μια περίοδο που η Τουρκία κάνει λόγο για… επιθετικότητα της Ελλάδας.

«Εισβολή στη Σμύρνη»

Συγκρίνει, μάλιστα, το δικαίωμα της χώρας μας, το οποίο απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο, να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων, με την «εισβολή στη Σμύρνη».

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο, αποτελεί επιστροφή στην εισβολή στη Σμύρνη στις 15/5/1919. Αυτή η ενέργεια φυλακίζει την Τουρκία στην ξηρά» έγραψε ο Γκιουρντενίζ στο Twitter.

«Οχι οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος όλος να έρθει εναντίον μας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα άμυνας και αντίστασης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι τόσο αδαής» πρόσθεσε στην ανάρτησή του, σύμφωνα με τα tourkikanea.

«Η παγίδα του Θουκυδίδη»

Ο ίδιος, σχολιάζοντας πριν λίγες μέρες την ελληνογαλλική συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής και αγοράς φρεγατών, είχε εκφράσει τη λύπη του για τον ελληνικό λαό.

«Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό. Οι φόροι τους ξοδεύονται μάταια. Δίνουν χαρά στους εμπόρους γαλλικών όπλων και στους μεσάζοντες. Με δανεικά στήνουν θαλάσσια δύναμη. Με παραδειγματικό τρόπο πέφτουν στην παγίδα του Θουκυδίδη» έγραψε ο Γκιουρντενίζ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024