«Οχι οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος όλος να έρθει εναντίον μας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα άμυνας και αντίστασης» τονίζει ο τούρκος απόστρατος ναύαρχος και πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Το τουρκικό casus belli ανεμίζει ο τούρκος απόστρατος ναύαρχος και πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζεμ Γκιουρντενίζ, σε μια περίοδο που η Τουρκία κάνει λόγο για… επιθετικότητα της Ελλάδας.

«Εισβολή στη Σμύρνη»

Συγκρίνει, μάλιστα, το δικαίωμα της χώρας μας, το οποίο απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο, να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων, με την «εισβολή στη Σμύρνη».

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο, αποτελεί επιστροφή στην εισβολή στη Σμύρνη στις 15/5/1919. Αυτή η ενέργεια φυλακίζει την Τουρκία στην ξηρά» έγραψε ο Γκιουρντενίζ στο Twitter.

«Οχι οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος όλος να έρθει εναντίον μας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα άμυνας και αντίστασης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι τόσο αδαής» πρόσθεσε στην ανάρτησή του, σύμφωνα με τα tourkikanea.

«Η παγίδα του Θουκυδίδη»

Ο ίδιος, σχολιάζοντας πριν λίγες μέρες την ελληνογαλλική συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής και αγοράς φρεγατών, είχε εκφράσει τη λύπη του για τον ελληνικό λαό.

«Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό. Οι φόροι τους ξοδεύονται μάταια. Δίνουν χαρά στους εμπόρους γαλλικών όπλων και στους μεσάζοντες. Με δανεικά στήνουν θαλάσσια δύναμη. Με παραδειγματικό τρόπο πέφτουν στην παγίδα του Θουκυδίδη» έγραψε ο Γκιουρντενίζ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr