Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός – Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης – Στο «κόκκινο» όλη η Βόρεια Ελλάδα

Κοροναϊός – Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης – Στο «κόκκινο» όλη η Βόρεια Ελλάδα

Στο στόχαστρο του κοροναϊού βρίσκεται και η Αχαΐα με 106 διαγνώσεις αλλά και η Ροδόπη με 71 μολύνσεις σε μία ημέρα.

Άλλαξε και για αυτή την εβδομάδα ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, καθώς δύο νέες περιοχές μπήκαν στο κόκκινο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, μετά από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων χθες, Τρίτη, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Συναγερμός από την έκρηξη κρουσμάτων – Στο κόκκινο επιπλέον περιοχές – Ποια μέτρα εξετάζει η Επιτροπή

Σημειώνεται πως στα Τρίκαλα, τα οποία απασχολούν το τελευταίο καιρό τους ειδικούς, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό δύο νέοι άνθρωποι, χθες, Τρίτη, καταγράφηκαν 101 νέες διαγνώσεις.

Σε ότι αφορά τα Γρεβενά, παρά το γεγονός ότι καταγράφηκαν μόλις 15 κρούσματα, οι διαγνώσεις ανά 1 εκατ. πληθυσμό αγγίζει το 47,23%.

Στο στόχαστρο του κοροναϊού βρίσκεται και η Αχαΐα με 106 διαγνώσεις αλλά και η Ροδόπη με 71 μολύνσεις σε μία ημέρα.

Οι παρεμβάσεις του υπ. Υγείας

Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνεχώς λειτουργικές αλλαγές και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. Ωστόσο οι δυναμικοί δείκτες της πανδημίας (ενεργά κρούσματα, θετικότητα και νοσηλείες) θα κρίνουν αν και πότε είναι αναγκαία τα επιπλέον μέτρα προφύλαξης.

Άλλωστε η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να ανησυχούν τους ειδικούς.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη που χτες καταγράφηκαν ακόμα 574 νέα κρούσματα, τριψήφιο αριθμό μολύνσεων «δίνουν» η Ημαθία με 172, η Μαγνησία με 141, η Πιερία με 128 και η Πέλλα με 119 και η Λάρισα με 270 νέες μολύνσεις.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024