Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο - Υποχωρεί η τιμή του - Ποιος είναι ο λόγος

Πετρέλαιο – Υποχωρεί η τιμή του – Ποιος είναι ο λόγος

Η απόφαση της Κίνας για πλήρη εντατικοποίηση της παραγωγής του άνθρακα οδήγησε σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε τα ανθρακωρυχεία της χώρας να «παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο άνθρακα». Το Πεκίνο προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή όσο πλησιάζει ο χειμώνας, προκειμένου να να αμβλύνει τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση.

Η τιμή του κινέζικου άνθρακα υποχώρησε, ενώ πτωτικά κινούνται και υπόλοιπα εμπορεύματα, που με τη σειρά τους μείωσαν τις τιμές του πετρελαίου, σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με άνοδο.

«Με τη υποχώρηση των τιμών του άνθρακα και του φυσικού αερίου και με το σχετικό δείκτη ισχύος (RSI), οι τεχνικοί δείκτες παραμένουν overbought, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια απότομη, αλλά σημαντική πτώση των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο Τζέφρει Χάλει, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Οι τιμές του άνθρακα

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επαναφέρει τις τιμές του άνθρακα σε μια λογική διακύμανση και θα καταπολεμήσει τυχόν παρατυπίες που διαταράσσουν την αγορά ή κακόβουλες κερδοσκοπικές κινήσεις στα futures του άνθρακα.

Τα futures του αργού πετρελαίου Brent  υποχώρησαν κατά 68 σεντς , ήτοι 1% , στα 84,20 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας όμως κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων.

Τα futures του αργού πετρελαίου WTI για το Νοέμβριο που λήγουν την Τετάρτη, υποχώρησαν κατά 1 δολάριο στα 81,96 δολάρια το βαρέλι.

«Το αργό πετρέλαιο Brent θα μπορούσε να πέσει  στα 82 δολάρια και το WTI στα 78,50 δολάρια το βαρέλι και να παραμείνει άνετα σε μια ισχυρή αγορά «ταύρων» … Ακόμα κι αν το πετρέλαιο  κάνει υποχώρηση  5 δολαρίων, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είναι σύντομο σε διάρκεια », δήλωσε ο Χάλει.

Παγκόσμια κρίση άνθρακα και φυσικού αερίου

Οι αγορές πετρελαίου ενισχύονται λόγω της παγκόσμιας κρίσης άνθρακα και φυσικού αερίου, η οποία οδήγησε σε μετάβαση στο ντίζελ και στο μαζούτ για παραγωγή ενέργειας.

Αλλά  την Τετάρτη η αγορά πιέστηκε επιπλέον από τα στοιχεία του βιομηχανικού ομίλου American Petroleum Institute, τα οποία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, όπως αναφέρει το Reuters. Tα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ  τις προβλέψεις εννέα αναλυτών για άνοδο 1,9 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού, όπως καταγράφηκε σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ, πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα αεροσκαφών, μειώθηκαν πολύ περισσότερο από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές, υποδεικνύοντας την ισχυρή ζήτηση.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024