Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία - Με σπρέι που καταστρέφει την κοκαΐνη ψεκάζουν τις τουαλέτες τους οι παμπ

Αγγλία – Με σπρέι που καταστρέφει την κοκαΐνη ψεκάζουν τις τουαλέτες τους οι παμπ

Ένα πρωτοποριακό πείραμα γίνεται σε παμπ της Αγγλίας, με ένα σπρέι που βάζει στο «στόχαστρό» της την κοκαΐνη.

«Χτύπημα» στη χρήση της κοκαΐνης επιχειρείται στην Αγγλία όπου κάνουν ένα πρωτοποριακό πείραμα. Σε παμπ της χώρας δοκιμάζεται η χρήση του σπρέι «Blokit».

Πώς δρα το συγκεκριμένο σπρέι; Κάνει μια επίστρωση σε επιφάνειες, όπως τουαλέτες, στεγνωτήρια χεριών, μπαρ ή τραπέζια και καταστρέφει την σκόνη κοκαΐνης όταν έρθει σε επαφή μαζί της.

Πού γίνονται οι πρώτες δοκιμές

Το σπρέι δοκιμάζεται ήδη στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, στο Ντάρλινγκτον, όπου 24 παμπ έχουν ψεκάσει τις επιφάνειές τους, σύμφωνα με το VICE. Αυτές οι παμπ δεν έχουν επιλεγεί τυχαία, καθώς τα σκυλιά της δίωξης ναρκωτικών έχουν εντοπίσει στο παρελθόν σε αυτά ίχνη κοκαΐνης.

Οι δημιουργοί του Blokit, δήλωσαν ότι 600 εγκαταστάσεις, κατόπιν άδειας σε όλη τη χώρα, πρόκειται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το σπρέι. Όταν αναφέρονται σε εγκαταστάσεις, δεν ισχύει μόνο για τις παμπ, αλλά και τα κολέγια, τους κινηματογράφους, τις βιβλιοθήκες κτλ.

Πώς κατασκευάζεται το «Blokit»

Το «Blokit» φέρεται να κατασκευάζεται από ένα μη τοξικό μείγμα ρητινών και επιφανειοδραστικών ουσιών και κοστίζει 650 λίρες (770 ευρώ) τα 60 μπουκάλια. Ήδη, μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί αφίσες στις παμπ, για να ειδοποιήσουν τους πελάτες ότι το σπρέι χρησιμοποιείται.

Όπως αναφέρει το VICE, ορισμένοι ιδιοκτήτες παμπ είχαν παρατηρήσει ότι σχεδόν μόνιμοι πελάτες τους έχουν σταματήσει να πίνουν στην παμπ τους, από τότε που είχε χρησιμοποιηθεί το σπρέι.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024