Δακτύλιος – Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου – Δείτε αν το αυτοκίνητό σας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα
Αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά σε ισχύ του μέτρου του Δακτυλίου για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας
Ο Δακτύλιος αλλάζει ριζικά με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την ενίσχυση των νέων καθαρών τεχνολογιών. Έτσι από τις 25 Οκτωβρίου εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.
Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.
Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αν το αυτοκίνητο σας εμπίπτει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έκδοση του ειδικού σήματος, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ του κατόχου στην φόρμα χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα.
Πατώντας το πλήκτρο “Έλεγχος” το σύστημα ελέγχει αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση του ειδικού σήματος.
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442