Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δακτύλιος - Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου - Δείτε αν το αυτοκίνητό σας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα

Δακτύλιος – Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου – Δείτε αν το αυτοκίνητό σας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα

Αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά σε ισχύ του μέτρου του Δακτυλίου για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Ο Δακτύλιος αλλάζει ριζικά με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την ενίσχυση των νέων καθαρών τεχνολογιών. Έτσι από τις 25 Οκτωβρίου εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αν το αυτοκίνητο σας εμπίπτει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έκδοση του ειδικού σήματος, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ του κατόχου στην φόρμα χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα.

Πατώντας το πλήκτρο «Έλεγχος» το σύστημα ελέγχει αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση του ειδικού σήματος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024