Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανήλθε με νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την ελληνογαλλική συμφωνία, κατηγορωντας εμμέσως το Παρίσι ότι προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι και τη δύναμή του.

«Ορισμένες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο στη ανατολική μεσόγειο που ξεπερνούν το μπόι τους και τη δύναμή τους. Αυτές οι δουλειές είναι πέρνα του αναστήματός τους. Πρέπει  να γνωρίζουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά. Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Άγκυρα είναι ικανή για όλα»

Ο Τούρκος αξιωματούχος απείλησε μάλιστα ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και ικανή για όλα και δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην περιοχή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

«Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης του διαλόγου του λόγου της συνάντησης. Από την άλλη είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί για όλα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr