Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ για ελληνογαλλική συμφωνία - «Ξεπερνούν το μπόι τους - Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Ακάρ για ελληνογαλλική συμφωνία – «Ξεπερνούν το μπόι τους – Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Ο Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον και της Γαλλίας που την κατηγόρησε ότι θέλει να παίξει ρόλο, που δεν της αναλογεί, στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανήλθε με νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την ελληνογαλλική συμφωνία, κατηγορωντας εμμέσως το Παρίσι ότι προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι και τη δύναμή του.

«Ορισμένες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο στη ανατολική μεσόγειο που ξεπερνούν το μπόι τους και τη δύναμή τους. Αυτές οι δουλειές είναι πέρνα του αναστήματός τους. Πρέπει  να γνωρίζουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά. Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Άγκυρα είναι ικανή για όλα»

Ο Τούρκος αξιωματούχος απείλησε μάλιστα ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και ικανή για όλα και δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην περιοχή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

«Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης του διαλόγου του λόγου της συνάντησης. Από την άλλη είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί για όλα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024