Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Παρίστανε τον κατηγορούμενο σε δίκη αλλουνού

Θεσσαλονίκη – Παρίστανε τον κατηγορούμενο σε δίκη αλλουνού

Στο εδώλιο του δικαστηρίου δεν κάθισε ο πραγματικός κατηγορούμενος, αλλά ένας άλλος άνδρας που... παρίστανε τον κατηγορούμενο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την Τετάρτη στο Μονομελές Εφετείο Κακουργήματων της Θεσσαλονίκης, κατά την εκδίκαση υπόθεσης ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο εδώλιο του δικαστηρίου δεν κάθισε ο πραγματικός κατηγορούμενος, αλλά ένας άλλος άνδρας που… παρίστανε τον κατηγορούμενο!

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε ότι δικάζεται διαφορετικό πρόσωπο. Ο δικηγόρος φαίνεται πως επιχείρησε να παραπλανήσει το δικαστήριο και να καταστήσει αναξιόπιστο τον παθόντα – βασικό μάρτυρα της υπόθεσης.

Ο παθών, που έπεσε θύμα ληστείας το 2015, είχε αναγνωρίσει τον φερόμενο ως δράστη μετά τη σύλληψή του και κλήθηκε να κάνει το ίδιο και εντός της δικαστικής αίθουσας. Χθες, όμως, είπε ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει, επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την αδυναμία αναγνώρισης, ο δικηγόρος αποκάλυψε την αλλαγή του κατηγορουμένου. Επεσήμανε ότι γνώριζε από την αρχή ότι ήρθε άλλος άνθρωπος για να δικαστεί.

Εμβρόντητες η πρόεδρος και η εισαγγελέας της έδρας, αντιμετώπισαν με έκπληξη το γεγονός. Η δίκη διακόπηκε για να προσέλθει ο πραγματικός κατηγορούμενος, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατά την κύρια ανάκριση.

Ο 45χρονος, ο οποίος κάθησε στο εδώλιο, αρνήθηκε την κατηγορία κατά την απολογία του, λέγοντας ότι δεν είναι αυτός που λήστεψε τον ηλικιωμένο με τη χρήση σωματικής βίας.

Ο κατηγορούμενος τελικά αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Προηγουμένως, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών, ενώ επέκρινε τη στάση του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Αυτό που κάνατε είναι εμπαιγμός του δικαστηρίου και δεν συνάδει με το δικηγορικό επάγγελμα. Πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση και να διαβιβαστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο για τα περαιτέρω», τόνισε

Ο δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Είμαι υπόλογος και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024