Η εταιρία Qualco και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας.

Στον ψηφιακο μετασχηματισμό της χώρας στον τομέα της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας έχουν σκοπό να συμβάλλουν με τη συνεργασία τους το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και η εταιρία Qualco.

Η Qualco κατέχει ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογικών λύσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Η συνεργασία των δυο οργανισμών αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων διεργασιών και εργαλείων στο πεδίο της «ανάκτησης απαιτήσεων», αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Διαχείριση Δεδομένων Μεγάλου Όγκου (Big Data) καθώς και σε προγράμματα συν-ανάπτυξης διανοητικής ιδιοκτησίας που, σε βάθος 5ετίας, θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη διδακτορικής και μεταδιδακτορικής βιομηχανικής έρευνας και διαγωνισμών καινοτόμων ιδεών.

Στη συνάντηση των δύο οργανισμών που πραγματοποιήθηκε για την εκκίνηση της συνεργασίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή, παρέστησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

«Το νέο εγχείρημα με την Qualco έρχεται να επιβεβαιώσει την ωριμότητα του Δημοκρίτου, ενός δημόσιου ερευνητικού οργανισμού να μεταφέρει τεχνολογία, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων και να συν-αναπτύξει μαζί τους διανοητική ιδιοκτησία μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα αυτή συνεργασία που θα προσδώσει επίσης τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους ερευνητές να δημιουργήσουν και να επιτύχουν. Στον 21 ο αιώνα η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Δρ. Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Qualco, o κ. Ορέστης Τσακαλώτος, τονίζει: «Η συνεργασία των δύο οργανισμών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο Όμιλος μας, η QUALCO, επενδύει συστηματικά σε τεχνολογία αιχμής, στηρίζοντας παράλληλα όλο το φάσμα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι τιμή μας, αλλά και υποχρέωσή μας, να αξιοποιούμε τις προσπάθειες των νέων επιστημόνων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου, όσον αφορά στην υλοποίηση ερευνών στο επιστημονικό πεδίο του ‘ΑΙ’ και ‘Big Data’. Στόχος μας είναι η ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, αποδοτικά και ευέλικτα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις, όχι μόνο στη χώρας μας, αλλά και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον. Άλλωστε, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, επηρεάζοντας τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις επιχειρηματικές λειτουργίες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr