Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους νέους

Επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους νέους

Η 1η Έκθεση Έρευνας, Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη συνεχή και σταθερή στήριξη του  ΥπΑΑΤ στο καινοτόμο έργο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Έρευνας, Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ΥπΑΑΤ ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης από τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπ. Κίντζιο και ομάδα καθηγητών.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είναι μόνο ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, αλλά για το ΥπΑΑΤ είναι σταθερός, πολύτιμος σύμμαχος, γιατί ανταποκρίνεται με συνέπεια στον ιστορικό του ρόλο για εκπαίδευση και έρευνα σε όλους τους τομείς της γεωργικής δραστηριότητας, στον αγροδιατροφικό τομέα.

«Στην Έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα,  παρουσιάζονται σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ γίνεται πράξη η σύνδεση μεταξύ έρευνας – κοινωνίας – οικονομίας», είπε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι η επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους νέους συνιστά βασική προϋπόθεση για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου γενικότερα αλλά και ειδικότερα όσον αφορά στον αγροδιατροφικό τομέα.

Όπως είπε,  στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης που εκπονεί και υλοποιεί το ΥπΑΑΤ, έχουν τεθεί ως βασικοί στόχοι η ενίσχυση των νέων, η προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση της καινοτομίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα.

«Με βασικά μας «εργαλεία» τη νέα ΚΑΠ  – το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕΠΑλΘ –  αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, που μας παρέχουν συνολικά πόρους συνολικά 22 δισ. ευρώ, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και δράσεις  για την προσαρμογή αγροτικού μας τομέα στα δεδομένα της νέας εποχής» σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Όπως είπε :

•Δημιουργούμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την αγροδιατροφή.

•Βελτιώνουμε δραστικά την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής.

•Δίνουμε υπεραξία στα ελληνικά προϊόντα.

•Δημιουργούμε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, όπως το Artemis plus, για την καλύτερη λειτουργία των ελέγχων και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών.

•Επενδύουμε στην ευφυή γεωργία για την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός  υπογράμμισε ότι το ΥπΑΑΤ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις πρωτοβουλίες όπως αυτή του Γεωπονικού  Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποπνέουν  νέα αντίληψη και προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, που επενδύουν  στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την έρευνα και καινοτομία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024