Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η έλλειψη ημιαγωγών εκτοξεύει τις τιμές μεταχειρισμένων στην Μεγ. Βρετανία

Η έλλειψη ημιαγωγών εκτοξεύει τις τιμές μεταχειρισμένων στην Μεγ. Βρετανία

Έως και 30% έχουν αυξηθεί οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη γηραιά αλβιόνα

Πρωτόγνωρη άνθηση στην βρετανική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει επιφέρει η περιβόητη -πια- έλλειψη σε microchips που οδηγεί σε αναπόφευκτες καθυστερήσεις και ωθεί τους καταναλωτές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με την Motorway, μια από τις δημοφιλέστερες βρετανικές πλατφόρμες αναζήτησης και αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέσω δημοπρασιών, όπου εκπροσωπούνται πάνω από 3.000 έμποροι, οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 30% τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2020.

«Παράγονται και παραδίδονται πολύ λίγα καινούρια αυτοκίνητα, κατ΄επέκταση δημιουργείται πρόβλημα στα stock νέων αυτοκινήτων που με τη σειρά του στρέφει τη ζήτηση στην αγορά των μεταχειρισμένων», δήλωσε ο επικεφαλής της Motorway, Tom Leathes σημειώνοντας ότι η έλλειψη ημιαγωγών διαρκεί μεν θα είναι παροδική δε.

Eνδεικτικά, οι πωλήσεις της Motorway το γ΄τρίμηνο της χρονιάς ανήλθαν σε 306 εκατομμύρια στερλίνες, μέγεθος αυξημένο κατά 300% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Tom Leathes η τάση θα συνεχιστεί και το 2022 χρονιά κατά την οποία εκτιμά ότι οι πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας θα φτάσουν τα δύο δισεκατομμύρια στερλίνες.

Σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των μεταχειρισμένων που διακινούνται μέσω της πλατφόρμας, τα σκήπτρα κρατά η Aston Martin Vanquish. Με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση η τιμή της έχει αυξηθεί κατά 37% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τις 84.000 στερλίνες. Ακολουθούν λιγότερο εξωτικές προτάσεις όπως το Opel Agila, το Ford Focus και το VW Eos που επίσης είδαν τις τιμές τους να αυξάνονται γεωμετρικά.

Φυσικά, η αύξηση των τιμών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν αφορά μόνο τη Βρετανία. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Cox Automotive, στις ΗΠΑ οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 19% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024