Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τreepines μιλάει στο in.gr για το νέο του δίσκο και τον διαφορετικό ήχο που επέλεξε

Ο Τreepines μιλάει στο in.gr για το νέο του δίσκο και τον διαφορετικό ήχο που επέλεξε

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο ήχος είναι λίγο διαφορετικός από ότι ίσως στα προηγούμενα album του λόγω της εποχής που διανύουμε μετά την παγκόσμια πανδημία

Στο νέο album του Treepines (άκα Μάκη Νταφόπουλου) με τίτλο «Up Down», συναντάμε 10 κομμάτια που αναφέρονται στα γεγονότα της καθημερινότητας, προσπαθώντας σε κάθε τους τίτλο να ενσωματώνεται αυτό το συναίσθημα  του Up Down.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο ήχος είναι λίγο διαφορετικός από ότι ίσως στα προηγούμενα album του λόγω της εποχής που διανύουμε μετά την παγκόσμια πανδημία.

Μια εποχή με πολλές αλλαγές, νέα ακούσματα, πολλές νέες τάσεις μουσικές, νέους καλλιτέχνες να πειραματίζονται σε νέους ήχους και νέες μουσικές τάσεις.

O Treepines μίλησε στο in.gr για τη νέα του δουλειά.

Μιλήστε μας για το νέο σας album «Up down». Πώς προέκυψε;

Το νέο άλμπουμ αναφέρεται στα γεγονότα της καθημερινότητας. Ετοιμάστηκε την προηγουμένη χρονιά που μας πέρασε. Ο τίτλος είναι ακριβώς αυτό που βιώσαμε όλοι με τα UP και τα Down που περιείχε όλος αυτός και ο προηγούμενος χρόνος. Προσπαθώ το κάθε κομμάτι να εμπεριέχει το συναίσθημα και την κατάσταση που ο κάθε  τίτλος αναφέρει και να μεταφέρεται η κατάσταση, το κλίμα ώστε αυτό να γίνει εικόνα. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα ενός κομματιού, ειδικά στον χώρο της lounge chill music – να μεταφέρεις με τον ήχο την ανάλογη κατάσταση και να νιώθει όποιος το ακούει την ατμόσφαιρα, ότι έχει μεταφερθεί εκεί. Εύχομαι να αρέσει στον κόσμο. Για την ώρα έχουμε πολύ  θετικά σχόλια.

Στον χρόνο αυτό δούλευα παράλληλα  στα  2 Remixes που κυκλοφορούν, το ένα είναι και από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες Nacho Sotomayor για τα 20 χρόνια του Eternal. Ένα κομμάτι το οποίο ήταν στις favorite list μου πάντα. Το άλλο είναι ένα ριζίτικο κρητικό το οποίο μπήκε στην συλλογή του 2021 από την Fm Records. Η χρονιά ήταν πολύ δημιουργική το 2021 και συνεχίζουμε ….. “Keep your attitude”.

Ποια ήταν η έμπνευσή σας;

Η έμπνευση …..το λέει και ο τίτλος του album, είναι  η διάθεση όλης αυτής της εποχής.      Με τα πάνω και τα κάτω, η λεγομένη ψυχολογία «ασανσέρ». Προσπαθώ πάντα σε ένα τίτλο κομματιού να περιέχεται μέσα και το ανάλογο συναίσθημα. Πιστεύω να το έχω καταφέρει… Θα ακούσετε και θα μου πείτε…

Πώς έγινε η επιλογή των κομματιών; Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο;  Η επιλογή των κομματιών γίνεται – είναι πολύ σημαντική η σειρά των κομματιών – ώστε να βγάλει το άλμπουμ ένα κλίμα μια ατμόσφαιρα.  Είναι σαν να έχω ένα βιβλίο και να έχει ήχο. Ώστε διαβάζοντας τους τίτλους να είναι σαν μια περιγραφή μιας κατάστασης, διαφόρων γεγονότων ή μιας ιστορίας που ο καθένας την πλάθει όπως θέλει. Για μένα προσωπικά είναι μια ιστορία που περιγράφει μια μέρα ή μια συγκεκριμένη περίοδο που έχει τα UP και τα Down της.

Ποιο κομμάτι ξεχωρίζετε από τον δίσκο σας;

Αυτή η ερώτηση είναι πάντα δύσκολη σε κάτι που έχεις αφιερώσει αμέτρητες ώρες από την σύνθεση το μιξ και την τελική παραγωγή ώστε να βγει το τελικό mmastering, θα ξεχώριζα όμως το ‘Day of my life’,  ‘Raw’ και ‘These moments’.

Ποια είναι τα πρότυπά σας στη μουσική;

Τα πρότυπά μου είναι πολλά και διάφορα. Είναι ξένοι καλλιτέχνες οι οποίοι επηρέασαν τα ακούσματά μου. Η μουσική που άκουγα πιο πολύ και σε πιο μικρή ηλικία ήταν πιο πολύ σε ροκ ακούσματα. Η electronic music lounge ήρθε πολύ αργότερα γύρω στο 2003 όταν θυμάμαι άκουγα κάποιους σταθμούς από internet – πολύ νέα σκηνή τότε της llounge chillout – και είχα πάθει πλάκα με το πόσο βάθος είχε αυτή η μουσική και πόσο ιδιαίτερες μαγευτικές συνθέσεις υπήρχαν. Αυτή ήταν η αρχή της αλλαγής μου. Καλλιτέχνες που ακόμα θαυμάζω είναι ο nacho Sotomayor που έχουμε συνεργασία 2 χρόνια, οποίος  είναι και παραγωγός στον σταθμό μου www.chillouttreepines.com και έκανα και ένα από τα πιο γνωστά του κομμάτια rremix το eternal.  Από αυτή την σκηνή αγαπημένη μου μπάντα είναι η «Αngels and airwaves».

Η καραντίνα τι αντίκτυπο είχε σε εσάς; Ήταν χρόνος για δημιουργία ή αποχή;

Φαντάζομαι όπως όλοι, αλλαγμένος. Κάποιους ανθρώπους τους βοήθησε σε κάποιο επίπεδο εξέλιξης και σε άλλους έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα .Ανήκω στην πρώτη κατηγορία – είχα πολύ ουσιαστικό χρόνο να κάνω πράγματά τα οποία ανέβαλα διαρκώς. Ένα από αυτά είναι η άθληση που μπήκε ενεργά πλέον στην καθημερινότητα μου, καθώς και να κάνω μερικά online σεμινάρια τα οποία ανέβαλα χρόνια λόγω έλλειψης χρόνου. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο σαν συναίσθημα πολύ περιοριστικό. Θέλω να πιστεύω όμως ότι παρόμοια περιστατικά σε βοηθούν να αναπτύξεις μια νέα κατάσταση και δόμηση στον τρόπο σκέψης και να δεις τι μπορείς να κάνεις ώστε να βρεις λύση στο πρόβλημα.

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Τα επόμενα σχέδια… είναι νωρίς ακόμα, καθώς δεν έχει 2 εβδομάδες που βγήκε το άλμπουμ. Θα ήθελα σιγουρά όμως να κάνω κάποιο event μονός μου ή με κάποιους άλλους καλλιτέχνες μαζί, κάποια νέα συνεργασία η κάποιο νέο pproject. Σίγουρα θα έρθει η επιθυμία και η ανησυχία για κάποιο νέο κομμάτι. Επίσης έχω κάτι το οποίο ετοιμάζω για single με μια φωνή αρκετά γνωστή στον χώρο μας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024