Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQE SUV: Το νέο μέλος

Mercedes EQE SUV: Το νέο μέλος

H ηλεκτρική ΕQE σε SUV παραλλαγή προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της η οποία αναμένεται στις αρχές του 2022, δίνοντας προς το παρόν την καλύτερη μέχρι σήμερα εικόνα της από τα πεδία δοκιμών

Φωτογραφίες: Automedia

Μετά την πρεμιέρα της τετράθυρης EQE στην πρόσφατη έκθεση του Μονάχου, η Mercedes συνεχίζει την πληθωρική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της, εξελίσσοντας την SUV EQE η οποία εντοπίστηκε ως δοκιμαστικό πρωτότυπο σε γερμανικό έδαφος.

H παρατήρηση αποκαλύπτει την λεία, αεροδυναμική όψη της και τα φωτιστικά σώματα που έχουμε συνηθίσει και από τα άλλα μοντέλα της σειράς EQ ενώ μια προσεκτική ματιά προδίδει την παρουσία ραντάρ και αισθητήρων που συνεργάζονται με τα εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης. Την εικόνα του μπροστινού τμήματος συμπληρώνει η παρουσία μιας μικρής εισαγωγής αέρα που βρίσκεται κάτω από την γρίλια.

Το καμουφλάζ αφήνει επίσης να διαφανούν τα λεπτά LED ημέρας ενώ στην περίπτωση του συγκεκριμένου έχουν χρησιμοποιηθεί νέας σχεδίασης αεροδυναμικοί τροχοί οι οποίοι προφανώς διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας. Υπό το ίδιο σκεπτικό άλλωστε η EQE διαθέτει ένα ιδιαιτέρως κεκλιμένο για το είδος των SUV παρμπρίζ το οποίο δίνει την θέση του στην ομαλή καμπύλη της οροφής και καταλήγει στις σχεδόν κάθετες τρίτες κολώνες.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η ενιαία γραμμή LED όπως επιβάλλουν οι EQ σχεδιαστικές συνήθειες ενώ στα άκρα, διακρίνονται φωτιστικά σώματα ανάλογα της EQS.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, αφετηρία θα αποτελέσει η πλατφόρμα EVA2 η οποία έχει ήδη «δώσει» την EQE Sedan και την EQS η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα συνδυαστεί με κινητήρια σύνολα, ανάλογα της τετράθυρης ομώνυμης πρότασης για την οποία προς το παρόν η γερμανική φίρμα έχει αποκαλύψει στοιχεία για μια έκδοση, την EQE 350 η οποία εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 215 kW και μπαταρία 90 kWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 660 χλμ.

Σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση της EQS SUV, το βάρος θα πέσει στις τετρακίνητες εκδόσεις αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και η παραπάνω έκδοση ως βασική. Εξίσου δεδομένα θα υπάρξουν και εκδόσεις επιδόσεων με την φροντίδα της ΑΜG, αν και μένει να αποδειχθεί πόσο ψηλά θα φτάσουν αυτές στην περίπτωση του SUV. Για την τετράθυρη EQE πάντως, η Mercedes έχει ήδη κατοχυρώσει τα διακριτικά EQE 43 και EQE 63.

Aπό την λίστα εξοπλισμού (και) της EQE SUV δεν θα λείψει φυσικά το επιβλητικό σύστημα MBUX Hypercscreen το οποίο τοποθετεί τις λειτουργίες του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης οδηγού και συνοδηγού σε οθόνες με διαγώνιο 55,5 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα η EQE SUV αναμένεται να αποτελέσει από τo 2022 το επόμενο βήμα στα ηλεκτρικά σχέδια της γερμανικής φίρμας που έχει υποσχεθεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο ανά κατηγορία έως το 2025.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024