Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός θα είναι ο Γενάρης του Παναθηναϊκού

Αυτός θα είναι ο Γενάρης του Παναθηναϊκού

Ποιοι παίκτες βρίσκονται στην έξοδο, ποιοι… παλεύουν να γυρίσουν το κλίμα και ποιοι βρίσκονται στον δρόμο της ανανέωσης με τον Παναθηναϊκό.

Με τις πέντε πρώτες αγωνιστικές να έχουν συμπληρωθεί, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βρει ήδη τον βασικό κορμό του Παναθηναϊκού. Οι πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν είναι κάτι που συνηθίζει ο Σέρβος προπονητής, αν δούμε και την πορεία του στις άλλες ομάδες που έχει δουλέψει.

Μάλιστα στον ΑΠΟΕΛ σπανίως άλλαζε έστω και ένα πρόσωπο στην ενδεκάδα από Κυριακή σε Κυριακή, εκτός αν προέκυπταν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωρημένων.

Αυτός ο βασικός κορμός των 12-13 παικτών αναμένεται να διατηρηθεί από τον Γιοβάνοβιτς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και όσοι δεν είναι μέσα σε αυτόν καλούνται να κερδίσουν το στοίχημα και να γυρίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για εκείνους προκειμένου να πείσουν τον προπονητή τους ότι αξίζουν ευκαιριών. Σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών ανήκουν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Φεντερίκο Μακέντα. Εκτός πλάνων του Γιοβάνοβιτς αυτή τη στιγμή και οι τρεις.

Ως αλλαγή χρησιμοποιείται ο Μακέντα, πήρε ευκαιρία αλλά την… σπατάλησε ο Βιγιαφάνιες, παραμένει πολύ πίσω στις επιλογές ακόμα και του πάγκου ο Μπουζούκης. Ο Γενάρης που έρχεται ίσως φέρει εξελίξεις αν οι τρεις παίκτες δεν καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα, ενώ στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται και ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός μάλλον απροσδόκητα πήρε θέση βασικού στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει αυτή την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και γρήγορα πήγε στον πάγκο για να παίξουν οι Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ στα άκρα.

Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στο ρόστερ που μάλλον δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να γυρίσουν την κατάσταση και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς. Παίκτες που ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να λύσει τα συμβόλαιά τους τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Ενγκμπακοτό και Αγιούμπ, όπως φυσικά και ο Μπεκ, ο οποίος παρέμεινε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και το περασμένο καλοκαίρι. Με τους «πράσινους» να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να λύσουν το συμβόλαιό του, κάτι που ευελπιστούν να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Χουάνκαρ και Χατζηγιοβάνης στον δρόμο της ανανέωσης

Είναι οι δύο περιπτώσεις τις οποίες ο Παναθηναϊκός καλείται να διαχειριστεί άμεσα. Με τον χρόνο, πια, να πιέζει και με φρέσκες τις καλοκαιρινές μνήμες από το έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για τον Χατζηγιοβάνη, στους πράσινους θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου να δέσουν τον ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερο συμβόλαιο. Και να μπορούν να διαπραγματευτούν πιο άνετα με οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει.

Σε συζητήσεις αναμένεται να μπει ο Παναθηναϊκός και με τον Χουάνκαρ, που είναι βασικό στέλεχος της ομάδας και ο Γιοβάνοβιτς έχει εισηγηθεί την παραμονή του στην ομάδα. Ο Ισπανός είναι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στις συζητήσεις για ανανέωση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024