Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια πιο αναγκαία από τις παιδικές χαρές;

Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια πιο αναγκαία από τις παιδικές χαρές;

Πρόσφατα ο δήμος Βριλησσίων έλαβε μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και συζητήσεις. Αφαιρέθηκαν σχεδόν 75 χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό που προβλέπονταν για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των παιδικών χαρών προκειμένου να είναι εφικτή η μίσθωση Χριστουγεννιάτικων στολιδιών για τον στολισμό της πόλης

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση έλαβε ο δήμος Βριλησσίων πολύ πρόσφατα και αφορά τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης εν όψει Χριστουγέννων.  Υποχρεώθηκε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του καθώς δεν είχε προβλέψει δαπάνες για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης και προέβη σε αναγκαστική αναμόρφωση ώστε να μην αφήσει την πόλη «άχρωμη» και χωρίς λάμψη κατά τη διάρκεια της ομορφότερης γιορτής του κόσμου. Κάθε Δήμος έχει την δυνατότητα να κάνει αναμορφώσεις και δικαιολογημένα αφού πολλές φορές τα δεδομένα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ως εδώ όλα καλά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Το από εδώ και πέρα όμως που θα διαβάσετε εγείρει ερωτηματικά. Η γιορτή των Χριστουγέννων έχει σταθερή ημερομηνία όσο θυμάμαι. Άρα η μη πρόβλεψη της δαπάνης στον προϋπολογισμό χαρακτηρίζεται είτε από ανθρώπινο λάθος και είναι απόλυτα λογικό να συμβεί κάποια στιγμή είτε από ελλιπή προγραμματισμό που σε σοβαρότερα ζητήματα ίσως αποδειχθεί επιζήμιο.  Ας είμαστε καλοπροαίρετοι και ας μην είμαστε σκληροί με τους ανθρώπους αλλά μόνο με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούν κάποιες αποφάσεις τους.

Εδώ το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί αφορά τον εξοπλισμό των παιδικών χαρών στο δήμο Βριλησσίων. Διότι το κονδύλι για τον εορταστικό διάκοσμο αξίας σχεδόν 75 χιλιάδων ευρώ, αφαιρέθηκε από το κονδύλι αναμόρφωσης και εξοπλισμού των παιδικών χαρών του δήμου Βριλησσίων. Αυτό πρακτικά τι μπορεί να σημαίνει;

Μπορεί να σημαίνει: α) Τα χρήματα για τις ανάγκες των παιδικών χαρών στον προϋπολογισμό αποδείχθηκε πως υπερκαλύπτουν τις ανάγκες και άρα υπάρχει η δυνατότητα να μειωθούν ή β) Σε κάποιες περιπτώσεις ο σχεδιασμός θα αλλάξει και θα τοποθετηθούν λιγότερα είτε και φθηνότερα παιχνίδια στις παιδικές χαρές.

Αναφορικά με το ζήτημα της μίσθωσης ή της αγοράς  το ερώτημα είναι ένα: Συμφέρει τελικά ένας δήμος να αγοράσει εορταστικό διάκοσμο ή όχι και είναι καλύτερα να τον νοικιάζει κάθε χρόνο; Μια εμπεριστατωμένη έρευνα των υπευθύνων σε κάθε δήμο θα δώσει την καλύτερη απάντηση.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024