Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπες στον κύκλο» και γίνε και εσύ μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης

«Μπες στον κύκλο» και γίνε και εσύ μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης

Όταν κάθε κίνηση που κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά για την προστασία του περιβάλλοντος, ενωθεί με την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον πλανήτη

Γνωρίζατε ότι ότι κάθε χρόνο 2,7 εκατ. τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό, με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι η ποσότητα θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025, και ότι λιγότερο από το 10% του πλαστικού που παράγεται κάθε χρόνο – και το οποίο αγγίζει τους 300 εκατ. τόνους – ανακυκλώνεται;

Είναι, λοιπόν, σαφές πως υπάρχει άμεση ανάγκη για επιπλέον, δραστικά μέτρα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Από την πλευρά τους, μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στις συσκευασίες και τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημαντικές προσπάθειες από την ιδιωτική πρωτοβουλία

Η Nestlé Waters έχει προχωρήσει σε σημαντικές δεσμεύσεις που αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων και την κυκλική οικονομία, χρησιμοποιώντας κατ’ ελάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στη συσκευασία του Κορπή®, του πρώτου φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα που έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και 50% πλαστικό rPE στο φιλμ του μπουκαλιού.

Ταυτόχρονα, ήδη από το 2020, τα εργοστάσια της Nestlé Waters λειτουργούν με μηδενικά απόβλητα, ενώ έως το 2025, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες.

Εμείς τι κάνουμε για το περιβάλλον;

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αρκετό, αν εμείς, ως πολίτες, δεν προχωρούμε στην ορθή απόρριψη και ανακύκλωση των συσκευασιών των προϊόντων που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, ώστε να μην καταλήγουν στις χωματερές, αλλά να αποκτούν μια νέα ζωή.

Ας μπούμε στον κύκλο

Με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διευκόλυνση της διαδικασίας της ανακύκλωσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή® συνεχίζει την επιτυχημένη καμπάνια #Mpesstonkyklo Roadshow, που στόχο έχει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει και να τους ενθαρρύνει να την εντάξουν στη ζωή τους, μεταξύ άλλων και μέσα από το παρακάτω τηλεοπτικό σποτ που καλεί τους πολίτες να γίνουν μέρος του κύκλου του νερού – αλλά και του κύκλου της ανακύκλωσης.

Οι σωστές πράξεις φέρνουν και την κατάλληλη επιβράβευση

Επιπλέον, το #Mpesstonkyklo Roadshow έχει στόχο την εκπαίδευση των καταναλωτών για την κυκλική οικονομία, παροτρύνοντας στην επιλογή προϊόντων με συσκευασίες από ανακυκλωμένο πλαστικό και στην υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον καθημερινών συνηθειών, ενώ παράλληλα τους προσφέρει κίνητρα επιβράβευσης και τους διευκολύνει στην ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών.

Ακολουθώντας πέντε απλά βήματα, πλέον μπορούμε να ξαναδώσουμε ζωή στα πλαστικά μας μπουκάλια, αλλά και να απολαύσουμε εκπτώσεις και άλλα προνόμια. Φτάνει να κάνουμε τα εξής:

  • Να επισκεφθούμε κάποιο από τα σουπερμάρκετ όπου βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή® μαζί με τα άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού.
  • Εκεί απλώς τα ρίχνουμε εντός της μονάδας ανακύκλωσης.
  • Σκανάρουμε το QR code που θα δούμε επάνω της…
  • …και κάνουμε εγγραφή στο nestlenoiazomai.gr, για να λάβουμε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé.
  • Ακόμη περισσότερα προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια μπορούμε να αποκτήσουμε εισάγοντας τον ίδιο κωδικό στην εφαρμογή της Cyclefi, που προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Αυτή την περίοδο, μπορούμε να βρούμε το πρόγραμμα «Μπες στον κύκλο» Roadshow στα εξής σημεία:

24 με 30 Ιουνίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467)

1 με 7 Ιουλίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Καλλιθέα (Ευριπίδου 69 – Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Πρώην Εργοστάσιο ΙΖΟΛΑ)

15 με 21 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)

22 με 28 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια)

Εσείς τι περιμένετε για να κάνετε πράξη την κυκλική οικονομία;

#Mpesstonkyklo της Ανακύκλωσης

#Mpesstonkyklo της Κυκλικής Οικονομίας

#Mpesstonkyklo του Νερού

Sponsored by Nestlé

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024