Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλληλέγγυος στα άτομα με κατάθλιψη ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Αλληλέγγυος στα άτομα με κατάθλιψη ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στην παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην Κατάθλιψη (EAAD- Best) για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης που έγινε στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, που δεσμεύτηκε να στηρίξει το πρόγραμμα με όλες του τις δυνάμεις

H Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) έχει την επιστημονική ευθύνη και εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε τρεις Δήμους της Αττικής (Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ηράκλειο), καθώς και στις Κυκλάδες (Πάρος – Αντίπαρος).

Το πρόγραμμα μέσα από πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, στοχεύει μεταξύ άλλων στη βελτίωση της φροντίδας ατόμων με κατάθλιψη, που αποτελεί τη βασική αιτία εκδήλωσης αυτοκτονικής συμπεριφοράς και μια από τις κυρίαρχες συναισθηματικές διαταραχές στις αναπτυγμένες χώρες, στην πρόληψη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας, στη μείωση του στίγματος, στην εκπαίδευση επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος η EAAD θα μοιράζεται τη γνώση που έχει ως τώρα αποκτηθεί από την εφαρμογή του στις άλλες χώρες, καθώς έχει εφαρμοσθεί σε περισσότερες από 150 περιοχές σε 15 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης και θα παρέχονται συγκεκριμένα βήματα εφαρμογής και θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση. Το EAAD-Best είναι τριετούς διάρκειας (2021-2024) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου-Αναπληρωτής Δημάρχου Στέφανος Τσιπουρακης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικών Υπηρεσιών Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Ηρακλείου Δέσποινα Αϊβατζίδου, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ Γιώργος Τζεφεράκος, ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ Στέλιος  Στυλιανίδης και ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης που θα είναι ο πρεσβευτής της καμπάνιας ευαισθητοποίησης του project. Χαιρετισμό απεύθυνε διαδικτυακά η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Μαυρίδης που επίσης απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση δήλωσε σχετικά: «Η κατάθλιψη αποτελεί τη βασική αιτία εκδήλωσης αυτοκτονικής συμπεριφοράς και μια από τις κυρίαρχες συναισθηματικές διαταραχές στις αναπτυγμένες χώρες. Για τη βελτίωση της φροντίδας των ατόμων με κατάθλιψη οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση των ειδικών και να ενώσουμε δυνάμεις.

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου μας επιδιώκει τη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και τη συνέργεια στην υλοποίηση προγραμμάτων, καθώς οι ανάγκες γίνονται πιο σύνθετες, ενώ η βέλτιστη αποτελεσματικότητα και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών απαιτεί τη διεπιστημονικότητα, τη σύμπραξη και την υλοποίηση διαδημοτικών δράσεων.

Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος και πιστεύουμε ότι μέσα από την καλή συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ και με τους άλλους Δήμους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κατάθλιψη».

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024