Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει «σαπίσει» - Ολοι έχουν ευθύνη πια

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει «σαπίσει» – Ολοι έχουν ευθύνη πια

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται ευθέως από μια παρά -ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση που έχει τοποθετήσει υπαλλήλους της

Μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες βεβαιότητες.

Η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ με την διαβόητη πια απόφαση της Επιτροπής Έκτακτων θεμάτων των κκ Δημητρίου, Αντωνιου και Τζαφέρη παραβίασε όχι μόνο τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστικών οργάνων της αδειοδότησης αλλά παραβίασε ευθέως το Καταστατικό της Ομοσπονδίας (α.35) δίνοντας φωτογραφικά σε 10 ομάδες που δεν είχαν δικαίωμα, άδεια να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σουπερλιγκ 2 και να κάνουν απεριόριστα μεταγραφές. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι Αρεοπαγίτες του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Αυτή η απόφαση δεν ήταν τυχαία σκέψη κάποιου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αλλά οργανωμένο σχέδιο για την πλήρη διάβρωση της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας. Σε συνέχεια του σκανδαλώδους «έργου» που είδαμε πέρυσι με Ιωνικό και πρόπερσι με Απόλλωνα. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία.

Πως λήφθηκε αυτή η απόφαση; Τα σχόλια και οι εικασίες περιττεύουν μπροστά στην καταγεγραμμένη στα πρακτικά δήλωση του επί δεκαετίας νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Βασίλη Σαράκη: «Μας είπαν ότι αυτή πρέπει είναι η απόφαση, δικαιολογήστε την».

Έτσι ο κ. Αγραφιωτης του Ολυμπιακού και ο κ.Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ και οι δυο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής παρενέβησαν ζητώντας ονόματα. Μάλιστα ο κ. Γκαγκάτσης παρότι όπως είναι γνωστό ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ενεργά την εκλογή της νυν διοίκησης, δήλωσε ότι ντρέπεται που είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Εγκληματική οργάνωση

Άρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο τρόπος που διοικείται ελληνικό ποδόσφαιρο πια. Διοικείται ευθέως από μια παρά -ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση που έχει τοποθετήσει υπαλλήλους της (τα είχε πει και ο Χέρμπερτ Χούμπελ, πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης που είχε τοποθετήσει η UEFA ότι τα μέλη της ΕΕ ΕΠΟ είναι εξαρτώμενα).

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Παράνομες αποφάσεις, απειλές και εκβιασμοί σε διαιτητές, σε εκλογές και όπου δεν πίπτει απειλή…. αρχίζουν οι βιαιοπραγίες… αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα. Και επειδή φυσικά μετά από όλα αυτά, οι εντεταλμένοι υπάλληλοι της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν καμία ευθιξία να παραιτηθούν….

Τώρα τον μόνο λόγο έχουν οι υπερεθνικές ομοσπονδίες, FIFA και UEFA, που γνωρίζουν πολύ καλά τι μέρος του λόγου είναι όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αφού ούτε καν το Καταστατικό που πριν 2 σχεδόν μήνες ενέκρινε η γενική συνέλευση της ΕΠΟ δεν έχουν φροντίσει να μεταφράσουν και να τους στείλουν γιατί φυσικά… είναι απρόθυμοι να το τροποποιήσουν και να το εφαρμόσουν. Είναι απρόθυμοι να μπει στοιχειώδης τάξη.

Όλοι ξέρουν πια. Όλοι έχουν ευθύνη πια.

FIFA, UEFA, Κυβέρνηση, δικαστική εξουσία και οι οποίες υγιείς δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν το 2016 οι υπερεθνικές ομοσπονδίες έκριναν ότι πρέπει να παρέμβουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σήμερα η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλάσια και αδιαμφισβήτητη. Σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος, η κυβέρνηση, οι ελληνικές ομάδες όλοι απαιτούν από την FIFA και την UEFA να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Χωρίς προφάσεις και περιστροφές, να διορίσουν επαγγελματίες που μπορούν- μακρυά από εξαρτήσεις να καθαρίσουν αυτή τη διεφθαρμένη κατάσταση και επιτέλους να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν. Η κατρακύλα της ομοσπονδίας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πάει άλλο. Έχουμε πιάσει πάτο και μόνο οι πρωτοβουλίες των ξένων ομοσπονδιών μπορούν να επαναφέρουν την διαφάνεια και την τάξη. Και αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν άμεσα.

Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν έχει απλά διαφθαρεί, έχει σαπίσει. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Ο κ. Ceferin και η UEFA έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται και μπορούν να προάγουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το ίδιο και η FIFA με τον κ. Infantino.

Και οι δυο στην πανδημία απέδειξαν ότι δικαίως ηγούνται αυτών των τεράστιων οργανισμών και με γρήγορες αποφάσεις κατάφεραν να διαχειριστούν την κρίση.

Το ίδιο απαιτείται και εδώ. Βούληση και γρήγορες αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024