Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηρθε η ώρα η δικαιοσύνη να ξεβρωμίσει ΕΠΟ και ποδόσφαιρο από τις συμμορίες και τη σαπίλα

Ηρθε η ώρα η δικαιοσύνη να ξεβρωμίσει ΕΠΟ και ποδόσφαιρο από τις συμμορίες και τη σαπίλα

Την απάντηση στο ερώτημα «ποιος διοικεί την ΕΠΟ, ποιος δίνει τις εντολές, ποιοι τις εκτελούν» θα τη δώσει η συντεταγμένη πολιτεία, τελειώνοντας νταραβεριτζήδες και στοιχηματζήδες.

Το ερώτημα παραμένει ισχυρό από χθες, ότι και να κάνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης αποκάλυψης δεν πρόκειται να λησμονηθεί (απομαγνητοφωνημένα πρακτικά υπάρχουν), απαιτεί άμεσες απαντήσεις και κανένα κουκούλωμα δεν μπορεί να γίνει. Το θέμα έχει ανοίξει. Και το ερώτημα αμείλικτο.

«Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που είπαν στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ «αυτή η παράνομη απόφαση θα ληφθεί, δικαιολογείστε τη», σχετικά με την ακύρωση της αδειοδότησης των ομάδων της Football League με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (ΕΕΘ) της ΕΠΟ και αφού είχε ολοκληρωθεί κανονικά όλη η διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός Αδειοδότησης και είχαν βγει απορριπτικές αποφάσεις των δικαστικών οργάνων;».

Η εικόνα που αναδύεται από την ιστορική αυτή αποκάλυψη είναι συγκλονιστική, αφορά (και αποδεικνύει) την λειτουργία εντός της ΕΠΟ μιας κανονικής εγκληματικής οργάνωσης που αποφασίζει ό,τι γουστάρει και ό,τι την συμφέρει «εκτός ορίων», έξω από κάθε κανονισμό και καταστατικό και εκ των υστέρων δίνει εντολές στην εργαλειοποιημένη πια Νομική Υπηρεσία να «δικαιολογήσει την απόφαση».

Κ. Σπυρόπουλε και κ. Μαργαρίτη, δεν πρόκειται για αστείο, για λάθος ή για παράβλεψη. Είναι, αυτό αποδεικνύεται, ο μόνιμος τρόπος που λειτουργεί η ΕΠΟ, να αποφασίζονται τα πάντα εκτός της Ομοσπονδίας από γνωστά παρα-ποδοσφαιρικά και εγκληματικά κέντρα που ξαναζούνε μέρες δόξας, οι εντολές να μεταφέρονται στα ενεργούμενα στο Πάρκο Γουδή κι από εκεί να καταλήγουν να δικαιολογούνται με ένα δήθεν νομικίστικο περίβλημα, ακόμη και κόντρα σε όσα οι Κανονισμοί προβλέπουν ή το Καταστατικό επιτάσσει και η κοινή λογική μπορεί να ανεχθεί.

Αυτή δεν είναι λειτουργία εθνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αυτή είναι λειτουργία συμμορίας, στην οποία ο «νονός» δίνει τις εντολές και «τα μακριά χέρια» εντός του Πάρκου Γουδή αναλαμβάνουν να εκτελέσουν τις εντολές, πολλές φορές απειλώντας όσους δεν υπακούσουν με την πρώτη με διάφορες επιπτώσεις.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της σαπίλας που κατατρώει τα σωθικά του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ήταν παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση, βρίσκονται πάντα στο σκοτάδι, τριγυρνάνε από τα Δυτικά Προάστια μέχρι τη Γλυφάδα και δίνουν εντολές. Τα ενεργούμενα, τα «πιστόλια», όμως, ήταν παρόντα.

Η κοινή και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη δυσώδη αποκάλυψη για να κουκουλωθεί η ιστορία, να μην διαρρεύσουν ονόματα, να μην ξεφύγει η υπόθεση και αποκαλυφθεί το κύκλωμα που δρα υπόγεια στην ΕΠΟ και κανονίζει τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδεικνύει πως όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, κανένας δεν τολμάει να το αποκαλύψει και, πολύ περισσότερο, να το αντιμετωπίσει.

Για τους αρμόδιους αθλητικούς εισαγγελείς, το θέμα έχει και ποινικές, εκτός από ποδοσφαιρικές διαστάσεις, είναι ζήτημα που και η τακτική ποινική δικαιοσύνη μπορεί να επιλύσει και να ξεκινήσουν επίσημες διαδικασίες διερεύνησης, τίποτε δεν μπορεί θα μείνει στο σκοτάδι, όλα θα αποκαλυφθούν.

Ο Κούγιας έκανε και συγκεκριμένες καταγγελίες για χρηματισμούς. Δεν πιστεύω να μείνουν στον αέρα αυτά. Τόσοι άνθρωποι εμπλέκονται τόσα χρήματα διακινήθηκαν σύμφωνα με αυτές.

Ο έλεγχος της Ομοσπονδίας από παρα-ποδοσφαιρικά συμφέροντα, μέσω των «υπαλλήλων» τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είναι πια αποδεδειγμένος.

Αυτόν τον έλεγχο «κατάγγειλαν» με τις παραιτήσεις τους ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ Θόδωρος Ζαγοράκης και ο τέως πρόεδρος της Super League 1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Αυτό έχει καταγγείλει και ο Κούγιας και πλείστοι άλλοι καταγγέλλοντες.

Αυτή την κατάντια, την παρακμή, την αιχμαλωσία του ελληνικού ποδοσφαίρου από παράκεντρα εξουσίας και τις σε βάρος τους απειλές «να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις» δεν άντεξαν και πήραν το καπελάκι τους κι αποχώρησαν.

Δεν διακινούνται πλέον εικασίες, δεν γίνονται υποθέσεις, δεν καταγράφονται εκτιμήσεις για την κατάσταση στην ΕΠΟ. Υπάρχουν αποκαλύψεις και συγκλονιστικά στοιχεία απέναντι στα οποία η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια ή να παριστάνει τον κινέζο.

Σε αυτή τη δικαιοσύνη (ποινική και ποδοσφαιρική) περνάει η ευθύνη για να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις συμμορίες, τη σαπίλα, την παρακμή και την ανυποληψία που το έχουν οδηγήσει ομάδες συμφερόντων που δρουν στην πλάτη του και πλουτίζουν από τις εξυπηρετήσεις και τις κατευθυνόμενες αποφάσεις.

Την απάντηση στο ερώτημα «ποιος διοικεί την ΕΠΟ, ποιος δίνει τις εντολές και ποιοι τις εκτελούν» μπορεί να τη δώσει μόνο η συντεταγμένη πολιτεία. Και να στείλει σπίτι τους μια και καλή τους νταραβεριτζήδες, τους στοιχηματζήδες και το χάος που προκάλεσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024