Οι ειδικοί προβλέπουν νέο ρεκόρ θανάτων εξ αιτίας της εποχικής γρίπης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πώς σχετίζεται με το κοροναϊό η αναμενόμενη αύξηση.

Εξαρση της εποχικής γρίπης στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπουν οι ειδικοί, προειδοποιώντας πως οι θάνατοι μπορεί να φτάσουν στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών.

Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, αναπληρωτής διευθυντής ιατρικής καθώς και άλλοι αξιωματούχοι του NHS, προβλέπουν το μεγαλύτερο αριθμό νοσούντων από εποχική γρίπη τον ερχόμενο χειμώνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζουν πως πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι θα προσβληθούν από γρίπη και περίπου 60.000 εξ αυτών δεν θα τα καταφέρουν και θα καταλήξουν.

Ανώτερες πηγές του NHS προειδοποιούν για τον υπαρκτό κίνδυνο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κι άλλο αν οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας δεν ανταποκριθούν στην μεγάλη καμπάνια που έχει ήδη ξεκινήσει, για εμβολιασμό.

Οι επιστήμονες συνδέουν την ενδεχόμενη αύξηση με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά την διάρκεια της πανδημίας  σε σχέση με τις κοινωνικές επαφές, αφήνοντας τους βρετανούς, με μικρή προστασία.

Η ανησυχία δε, μεγαλώνει καθώς η αξιοπιστία των εμβολίων αμφισβητείται, λόγω του ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει ικανό δείγμα από τον ιό και να προβλεφθούν τα κυρίαρχα στελέχη καθώς οι περιπτώσεις με γρίπη πέρυσι ήταν ελάχιστες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr