Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ανησυχία για τη γρίπη - Μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα από τον κοροναϊό

Βρετανία: Ανησυχία για τη γρίπη – Μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα από τον κοροναϊό

Τη στιγμή που η Βρετανία προσπαθεί να χτίσει το τείχος ανοσίας απέναντι στον κοροναϊό, υπάρχουν και αυτοί που θέτουν το ζήτημα της επερχόμενης γρίπης στο τραπέζι

«Η γρίπη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αυτόν τον χειμώνα από τον Covid», υποστήριξε ο καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Άντονι Χάρντεν.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στο ζήτημα της γρίπης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ενώ γνωστοποίησε πως στη Βρετανία ετοιμάζονται να εξετάσουν επτά εμβόλια για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 το φθινόπωρο.

Σκοπός είναι να δουν πώς μπορεί να αντιδράσουν μεταξύ τους και με το εμβόλιο γρίπης. «Η γρίπη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αυτόν τον χειμώνα από τον Covid», προειδοποίησε όμως.

Με πολύ χαμηλό επιπολασμό λόγω των lockdowns του Ηνωμένου Βασιλείου, η ανοσία της γρίπης είναι πιθανό να έχει μειωθεί στον πληθυσμό και να «επιστρέφει για να μας δαγκώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης οι ενισχυτικές δόσεις είναι επίσης πιθανό να είναι σημαντικές για τους ηλικιωμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν εμβολιαστεί πριν από αρκετούς μήνες.

Η στρατηγικής εστιάζει στη χορήγηση της δεύτερης δόσης και τον ενήλικο πληθυσμό, άνω των 18 ετών. Παράλληλα, όπως είπε, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τον εμβολιασμό παιδιών.

«Πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά ποια είναι τα οφέλη για τα ίδια τα παιδιά», είπε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024